Antena Meniu Search
x

Video România ar putea să mai găzduiască cel puţin un meci de la Euro 2020: "Dacă sunt probleme la Londra, eu zic că putem să găzduim finala fără probleme"

Oficial, Euro s-a terminat la Bucureşti. Neoficial, încă nu. Covidul trăieşte la Londra şi Sankt Petersburg, aşa că UEFA ar putea muta unul dintre meciurile din fazele finale pe Arena Naţională. Mai ales că, de la 1 iulie, tribunele ar putea fi umplute la 100% din capacitate.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 20:20

Vezi și
  • Dan Petrescu, fostul internaţional român, ar vrea ca finala Euro 2020 să se joace la Bucureşti.

Românii şi-au amintit de români aseară, pe Arena Naţională. Aproape 30.000 de spectatori au scandat minute în şir numele naţionalei care a văzut doar din tribune primul turneu găzduit, parţial măcar, în România. A fost al patrulea şi ultimul meci organizat în Bucureşti

Un singur 11 metri, ratat de vedeta Mbappe, a făcut diferenţa şi Elveţia merge mai departe, eliminând puternica naţională a Franţei.

Elveţienii şi-au schimbat deja biletele de avion, însă nu este exclus să se întoarcă în Bucureşti. Meciul cu Spania, programat vineri la Sankt Petersburg, ar putea fi mutat în alt oraş, iar Budapesta şi capitala României sunt primele variante luate în calcul. Motivul? Sankt Petersburg s-a transformat într-un focar după partidele din grupe, iar în Rusia au fost confirmate peste 20 de mii de infectări cu noul coronavirus, în doar 24 de ore. În acelaşi interval, în Ungaria au fost 34 de cazuri, iar în România 73. 

Dan Petrescu vrea finala Euro 2020 la Bucureşti

Alexander Ceferin, preşedintele UEFA: Am urmărit alături de voi meciuri de fotbal fantastice la Bucureşti, un loc de care Europa şi restul lumii aveau nevoie.

Şi cum Londra e iar în cod roşu de coronavirus, Bucureşti poate fi o variantă chiar şi pentru semifinale sau finală. Decizia este în mâna preşedintelui UEFA, aflat, întâmplător sau nu, în tribunele Arenei Naţionale.

Dan Petrescu, fost internaţional român: Poate se gândeşte la finală să o aducă aici acum. Dacă sunt probleme la Londra, eu zic că putem să o găzduim fără probleme. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Bucureştiul, după turneul de astăzi, de luna asta, a intrat în circuitul marilor stadioane din lume.

Înaintea meciului de azi de pe Wembley, Germania a criticat dur Londra şi UEFA că permit accesul a zeci de mii de suporteri pe stadion într-o zonă grav afectată de pandemie şi a anunţat că fanii germani vor fi băgaţi în carantină la revenirea în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Euro 2020 » România ar putea să mai găzduiască cel puţin un meci de la Euro 2020: "Dacă sunt probleme la Londra, eu zic că putem să găzduim finala fără probleme"