Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Live Text Ungaria ţine în şah campioana mondială en-titre, Franţa, şi complică situaţia din Grupa F

Naţionalele de fotbal ale Ungariei şi Franţei au încheiat la egalitate, 1-1, meciul jucat sâmbătă seara, la Budapesta, şi care a contat pentru etapa a doua a grupelor de la Euro 2020, Campionatul European de fotbal.

de Redactia Observator

la 19.06.2021 , 17:59

Pogba (în alb) a fost redus de multe ori la tăcere de apărătorii Ungariei
Pogba (în alb) a fost redus de multe ori la tăcere de apărătorii Ungariei - Profimedia
  • Ungaria şi Franţa fac parte din Grupa F de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Portugalia şi Germania.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 95 - Este final de meci la Budapesta. Ungaria dă lovitura şi obţine un punct, 1-1, din duelul cu Franţa, campioana mondială en-titre. Franţa a avut mai mult iniţiativa, dar Ungaria, cu ambiţie şi multă muncă, a reuşit să obţină punctul care complică foarte mult situaţia din Grupa F de la Euro 2020.

Min. 87 - Schimbare în echipa Franţei. Intră Lemar în locul lui Dembele.

Min. 84 - Schimbare în echipa Ungariei. Iese Kleinheisler şi intră Lovrencsics.

Articolul continuă după reclamă

Min. 75 - Schimbări în cele două echipe. La Ungaria a ieşit Schafer şi a intrat Cseri. La Franţa au ieşit Benzema şi Pogba şi au intrat Tolisso şi Giroud.

Pe acelaşi subiect

Min. 66 Ungaria - Franţa 1-1. Apărarea Ungariei a cedat. Ungurii nu au reuşit să respingă un balon din propriul careu, iar Griezmann a profitat şi a punctat cu un şut plasat.

Min. 60 - Dembele a avut nevoie de trei minute pentru a-şi pune amprenta asupra jocului. Şutul său a zguduit bara porţii apărate de Gulacsi.

Min. 57 - Schimbare în echipa Franţei. A ieşit Rabiot şi a intrat Dembele.

Min. 52 - Botka vede cartonaşul galben pentru un fault.

17.05 - Franţa a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză la Budapesta. Ungaria conduce, cu 1-0, după ce Fiola a dat lovitura pe final. A fost o primă repriză echilibrată şi în care Ungaria a reuşit să se apere excelent, francezii având doar două sau maxim trei ocazii importante. Se anunţă o repriză a doua extrem de încinsă la Budapesta.

Min. 45 Ungaria - Franţa 1-0. Surpriză la Budapesta. Ungaria scapă pe contraatac şi Fiola îl execută pe Hugo Lloris cu un şut plasat.

Min. 31 - Mbappe îi pune mingea pe tavă lui Benzema, iar şutul acestuia ocoleşte de puţin poarta adversă.

Min. 25 - Schimbare în echipa Ungariei. Iese Szalai, comoţionat, şi intră Nikolics.

Min. 17 - După un început bun al Ungariei, Franţa apasă pe acceleraţie şi Mbappe ratează o ocazie importantă. Mingea trimisă cu capul de Mbappe ocoleşte de puţin poarta adversă.

Min. 10 - Pavard vede cartonaşul galben pentru un fault. 

16.00 - Ungaria a avut lovitura de start a meciului.

Marco Rossi, antrenorul Ungariei, începe cu Gulacsi - Botka, Orban, Szalai - Nego, Kleinheisler, Nagy, Schafer, Fiola - Szalai, Sallai.

Didier Deschamps, antrenorul Franţei, începe cu Hugo Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Pogba, Kante, Rabiot - Benzema, Griezmann, Mbappe.

Ungaria are avantajul terenului propriu, partida urmând să se joace la Budapesta, pe "Ferenc Puşkaş" Arena, dar, chiar şi aşa, meciul se anunţă a fi unul dezechilibrat, Franţa căutând să-şi respecte blazonul de campioană mondială şi vicecampioană europeană en-titre.

Franţa a evoluat remarcabil în prima etapă, chiar dacă s-a impus doar cu 1-0 în derbiul cu Germania, în timp ce Ungaria şi-a arătat limitele în partida cu Portugalia, pierdută la scor de forfait, 0-3.

Rămâne de văzut dacă entuziasmul din tribune poate ajuta naţionala de fotbal a Ungariei să bifeze un rezultat care să o menţină în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Ungaria n-a mai bătut pe Franţa din 1971

Ungaria şi Franţa s-au întâlnit de şapte ori până acum şi, oarecum surprinzător, bilanţul este unul egal. Ungaria şi Franţa au bifat câte trei victorii în meciurile directe, iar o altă partidă s-a încheiat la egalitate. Totuşi, Ungaria nu a mai bătut echipa Franţei din 1971, respectiv din preliminariile pentru Euro 1972. A fost atunci un 2-0 pentru Ungaria obţinut în deplasare. 

Franţa a câştigat clar ultimele trei meciuri directe jucate împotriva Ungariei. A fost 3-1 în 1978, 3-0 în 1986 şi 2-1 într-un amical jucat în 2005, când Djibril Cisse şi Florent Malouda marcau pentru Franţa, Zsombor Kerekeş reducea din diferenţă pe final, pentru Ungaria.

Ungaria - Franţa, meci arbitrat de o brigadă din Anglia

Meciul dintre Ungaria şi Franţa, din etapa a doua a grupelor de la Euro 2020, este arbitrat de o brigadă din Anglia condusă la centru de Michael Oliver. Acesta este asistat de conaţionalii săi Stuart Burt şi Simon Bennett. Michael Oliver are 36 de ani şi este arbitru internaţional din 2012. În ciuda vârstei fragile, a antrenat deja câteva meciuri importante, inclusiv ultima finală de Cupă a Angliei jucată între Chelsea Londra şi Leicester City. Michael Oliver este la primul meci arbitrat la Euro 2020.

Partida dintre Ungaria şi Franţa este a doua care se joacă pe "Ferenc Puşkaş" Arena din Budapesta, după duelul Ungaria - Portugalia 0-3. La Budapesta se mai joacă şi meciul dintre Portugalia şi Franţa, din ultima etapă a grupelor, dar şi un meci din faza optimilor de finală. Există însă posibilitatea ca Budapesta să preia şi semifinalele şi finala competiţiei, în cazul în care autorităţile de la Londra nu renunţă la anumite restricţii care s-ar aplica unor oficiali şi angajaţi UEFA din cauza pandemiei de coronavirus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Euro 2020 » Ungaria ţine în şah campioana mondială en-titre, Franţa, şi complică situaţia din Grupa F