Antena Meniu Search
x

10.000 de lei, ajutor de la CJ Suceava pentru familiile sinistrate în urma exploziei blocului din Burdujeni

Fiecare familie afectată de explozia blocului de locuinţe din cartierul Burdujeni va primi un sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 15:09

10.000 de lei, ajutor de la CJ Suceava pentru familiile sinistrate în urma exploziei blocului din Burdujeni

El a spus că administraţia judeţeană este alături de sinistraţi şi că a solicitat municipalităţii să transmită documentele necesare întocmirii unui Proiect de Hotărâre în acest sens. Primăria a anunţat deja că va oferi cazare pentru 28 de familii, dar şi ajutoare financiare pentru toţi cei afectaţi de explozia de luni dimineaţă dintr-un bloc din cartierul Burdujeni.

28 de familii au rămas fără locuinţe în urma exploziei. O persoană a decedat la spital

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a fost prezent în zona afectată, a precizat că se va asigura cazarea celor 28 de familii de la cele două scări afectate, 16 în apartamentele libere ale primăriei şi 12 în spaţii închiriate, respectiv apartamente libere din oraş scoase la închiriere sau la hotelurile din zonă.

"S-a decis să acordăm ajutoare financiare de urgenţă persoanelor evacuate sinistrate, pentru nevoi curente, hrană şi îmbrăcăminte, dar şi acordarea de ajutoare financiare de urgenţă proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate, care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane. Vor fi acordate ajutoare financiare de urgenţă inclusiv pentru repararea autoturismelor avariate, a geamurilor sparte sau a cupolelor îndoite în urma exploziei de la blocul respectiv", a spus Lungu, adăugând că tot municipalitatea va asigura costurile cu utilităţile la apartamentele primăriei şi la locuinţele închiriate puse la dispoziţia celor afectaţi de explozie.

Explozia care s-a produs luni într-un bloc de locuinţe din cartierul Burdujeni a fost declanşată în momentul în care proprietarul unui apartament din blocul respectiv a aprins lumina, pe fondul unei scurgeri de gaz metan de la instalaţia din apartament. Patru persoane au fost rănite, una foarte grav care a fost transferată la Iaşi şi ulterior a decedat, 28 de familii au rămas fără locuinţe, înregistrându-se pagube materiale importante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 10.000 de lei, ajutor de la CJ Suceava pentru familiile sinistrate în urma exploziei blocului din Burdujeni