Antena Meniu Search
x

13 copii din București, Suceava și Argeș, depistați cu Covid după ce au fost într-o tabără la Ighiu, în județul Alba

Treisprezece copii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani din Suceava, Bucureşti, Argeş şi un supraveghetor, care au fost în ultimele două săptămâni într-o tabără din comuna Ighiu, din Alba, au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.08.2021, 11:36

13 copii din București, Suceava și Argeș, îmbolnăviți de Covid într-o tabără la Ighiu, în județul Alba
13 copii din București, Suceava și Argeș, îmbolnăviți de Covid într-o tabără la Ighiu, în județul Alba - Profimedia Images imagine ilustrativa

Reprezentanţii DSP Alba au transmis că în perioada 2 – 19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19 care au legătură cu tabăra de la Ighiu, 13 la copii care au frecventat tabăra şi un caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul în alt judeţ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice a fost alocat judeţului Alba.

Toate celelalte 13 cazuri au fost alocate altor judeţe din ţară (Suceava, Bucureşti, Argeş) întrucât în urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declaraţiilor persoanelor pozitive şi a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifică sau erau contacţi direcţi ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabără, relatează alba24.ro.

Potrivit DSP Alba, cele 13 cazuri pozitive au fost testate după plecarea din tabără, în judeţele de domiciliu.

Inspectorii DSP Alba i-au amendat pe organizatorii taberei

Pe acelaşi subiect

Organizatorii taberei au fost amendaţi 10.000 de lei pentru neexecutarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare.

Blocul alimentar, spaţiile de depozitare a materiilor prime şi auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurăţat, mobilier întreţinut necorespunzător, pereţi cu frecvente panze de păianjen, vesela şi echipamente neigienizate, spaţii frigorifice neigienizate.

În ceea ce priveşte condiţiile de cazare, s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor şi a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 13 copii din București, Suceava și Argeș, depistați cu Covid după ce au fost într-o tabără la Ighiu, în județul Alba