Antena Meniu Search
x

18 iulie 1984. "Masacrul de la McDonald's" sau ziua în care TIMPUL S-A OPRIT ÎN LOC!

În după amiaza zilei de 18 iulie 1984, James Huberty a omorât 21 de persoane în incinta unui fast-food McDonald's. Printre victimele sale s-au numărat și cinci copii. La 17 minute după ce a deschis focul, Huberty murea și el împușcat de unul dintre lunetiștii sosiți la fața locului

În după amiaza zilei de 18 iulie 1984, James Huberty a omorât 21 de persoane în incinta unui fast-food McDonald's. Printre victimele sale s-au numărat și cinci copii. La 17 minute după ce a deschis focul, Huberty murea și el împușcat de unul dintre lunetiștii sosiți la fața locului 

"Era ca și cum timpul se oprise în loc. Toate acele corpuri zăceau inerte. Un bătrân rănit grrav se târa către ușă cu o disperare nefirească. Doi copilași erau morți chiar lângă bicicletele lor, în vreme ce un bebeluș fără viață era scos pe brațe din incinta fast-food-ului. Pe grătar, două bucăți de carne sfârâiau ca și cum nimic nu se întâmplase". Descrierea șocantă îi aparține unuia dintre medicii sosiți la McDonald's-ul din San Ysidro (San Diego) în fatidica zi de 18 iulie 1984.

CRIMINAL CU CHIP DE OM

Ceea ce s-a petrecut era greu de conceput chiar și într-o țară obișnuită cu șocurile, cu nebunia oamenilor. Nenorocirea a durat mai bine de două ore. Un sudor, care își lăsase meseria de bază pentru a deveni agent de pază se răzbunase pe semenii lui din motive doar de el cunoscute. James Huberty avea grave probleme psihice, dibuite de medicii unei clinici de specialitate, însă neconfirmate la timp.

Frământat de multe frustrări adunate în cei 41 de ani de viață, James a decis să facă ceva pentru a rămâne în memoria omenirii. Numai că decizia lui avea să se transforme într-unul dintre cele mai negre evenimente din istoria omenirii. În ziua de 18 iulie, Huberty a mâncat la unul dintre fast-food-urile McDonald's din localitate, a plecat liniștit acasă, s-a odihnit după care a mers ăîn dormitorul în care se afla soția sa. A sărutat-o și i-a spus "Adio!". Speriată, Etna l-a întrebat unde pleacă, iar răspunsul soțului său a fost halucinant: "La vânătoare de oameni!".

LA VÂNĂTOARE DE OAMENI

Partenera lui Huberty nu a conștientizat ce se va întâmpla, însă James nu glumise nicio clipă. La ora 15.58 a intrat pe ușa fast-food-ului McDonald's din San Ysidoro și a deschis focul, descărcându-și cele trei arme în oamenii aflați în local. Scena a fost terifiantă. Huberty și-a anunțat victimele că le va ucide după care s-au auzit rafalele.

Poliția a sosit rapid la fața locului, însă prea târziu. Răpise 21 de vieți. Cea mai vârstnică dintre persoane era Miguel Victoria Ulloa de 74 de ani, în vreme ce mezinul, Carlos Reyes, venise pe lume cu doar 8 LUNI mai devreme. Masacrul s-a oprit doar după ce lunetistul Charles Foster și-a luat inima în dinți și l-a țintit pe criminal. Glonțul plecat din arma lui Charles i-a străpuns aorta lui Huberty, acesta din urmă pierind pe loc. 

Bilanțul nenorocirii a fost teribil. 21 de morți și 19 răniți grav. În plus o lume întreagă șocată de vestea care s-a propagat cu o viteză uimitoare. La acea vreme a fost cel mai mare masacru comis vreodată în Statele Unite. Totul a rămas în memoria planetei sub denumirea de "Masacrul de la McDonald's".

"URMAȘII" LUI HUBERTY

Ucigașul de la McDonald 's a deținut "supremația" în SUA timp de șapte ani. Cele 21 de vieți luate fără milă de fostul sudor i-au adus pe lângă o celebritate macabră și primul loc într-o ierarhie a groazei timp de șapte ani. Pe 16 octombrie 1991, George Hennard, un șomer născut în Pennsylvania, ucidea 24 de persoane într-un restaurant din Texas. 16 ani mai târziu, Hennard era detronat de către Seung-Hui Cho, un sud-coreean venit în Statele Unite la studii. Acesta a ucis, cu sânge rece, 32 de studenți chiar în campusul universitar în care învăța. Ca și în cazul lui Hennard, Choi s-a sinucis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 18 iulie 1984. "Masacrul de la McDonald's" sau ziua în care TIMPUL S-A OPRIT ÎN LOC!