Antena Meniu Search
x

214 ani de la inaugurare! Lucruri inedite despre Casa Alba

Casa Albă este reședința oficială și principalul loc de muncă al președintelui Statelor Unite ale Americii. Puţini ştiu, însă, că pe 3 noiembrie 1800 a fost inaugurată cea care avea de devină cea mai importantă clădire din lume

Casa Albă este reședința oficială și principalul loc de muncă al președintelui Statelor Unite ale Americii. Puţini ştiu, însă, că pe 3 noiembrie 1800 a fost inaugurată cea care avea de devină cea mai importantă clădire din lume

Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre Casa Alba:

1. Aflată la adresa oficială 1600 Pennsylvania Avenue NW în Washington, D.C., clădirea principală a fost construită în stil georgian, între 1792 și 1800, din gresie vopsită în alb, fiind reședința șefului executivului american pentru toți președinții începând cu John Adams.

2. Puțini oameni realizează adevărata mărime a Casei Albe, deoarece o mare parte din acesta este distribuită în subteran și acoperite de copaci și grădini. Casa Albă are 6 etaje şi 5110 mp (55.000 ft ².).

3. Concursul organizat pentru realizarea construcției [The] White House a fost câștigat de un arhitect irlandez care trăia în Charleston, South Carolina, James Hoban, care a rămas în istoria arhitecturii că arhitectul care a proiectat Casa Albă originară.

4. Clădirea oficial a primit numele de Palatul Prezidențial, sediul executivului, până când președintele Theodore Roosevelt a numit-o "Casa Albă".

5. Prima Doamnă Jacqueline Kennedy, soția președintelui, a organizat cea mai mare redecorare a Casei din istoria sa. Henry Francis Du Pont Winterthur a condus comitetul de restaurare al mobilierului şi obiectelor de artă. Studiul a fost efectuată pentru a decora principalele camere din casă.

6. Reședința originală este partea centrală a clădirii, între cele două coloane , care sunt acum folosite pentru a conecta birourile și sunt numite coloana de est și de vest. Reședința executivă este locul unde locuiește președintele, mai este folosită pentru ceremoniile oficiale și pentru activități de destindere.

7. Structura:

132 camere și 35 de băi în cele două etaje supraterane;

412 uși;

147 ferestre;

28 șeminee;

8 scări;

3 lifturi;

5 bucătării;

5000 vizitatori pe zi;

1.825.000 vizitatori pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » 214 ani de la inaugurare! Lucruri inedite despre Casa Alba