Antena Meniu Search
x

Video 27 milioane lei date pe "Drumul către nicăieri". Situaţie absurdă la Cluj: şoseaua cu patru benzi duce în câmp

Situaţie absurdă la Cluj-Napoca. Primăria oraşului a cheltuit peste 27 de milioane de lei pe un drum cu patru benzi care se opreşte...în mijlocul câmpului. Mai mult, cei aproape 2 kilometri de asfalt au fost turnaţi în opt ani. Explicaţia autorităţilor? Şoseaua va fi terminată când în jurul ei se va construi un cartier rezidenţial.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 07.01.2022, 19:41

Vezi și

Aşa arată strada Lombului din Cluj-Napoca. Şoseaua nouă, cu asfalt proaspăt turnat, se termină... direct în câmp. Dacă nu cunoşti zona şi calci prea tare pedala de acceleraţie, te poţi trezi cu roţile împotmolite în noroi. Drumul lung de 1,6 km are cate 2 benzi de circulaţie pe fiecare sens, piste de biciclete, locuri de parcare, trotuare, rigole de scurgere, iluminat cu led, dar şi un indicator care interzice accesul tractoarelor. Pentru că, de aici încolo, avem doar cu o păşune pe care pasc oile.

Construcţia acestui drum a început în urmă cu 8 ani

Construcţia acestui drum a început în urmă cu 8 ani şi trebuia să facă legătura dintre partea de nord a oraşului şi un viitor cartier al inovării, pe care primăria îl visa încă de pe atunci. Totul a rămas însă la stadiu de proiect. "Acolo este vorba despre un cartier care s-ar putea să aibă, la un moment dat o sută de mii de oameni. Pe măsură ce se va extinde acest cartier, se va extinde şi drumul", a declarat Emil Boc, primar Cluj-Napoca.

Din cauza terenul extrem de instabil, problemele au aparut încă de la începerea lucrărilor. Chiar şi aşa, bucata de drum care duce în câmp a costat peste 24 de milioane de lei. Astfel de drumuri nu sunt o noutate în ţara noastră. De mai bine de 3 ani, lotul dintre Gilău şi Nădășelu de pe Autostrada Transilvania se opreste într-un deal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 27 milioane lei date pe "Drumul către nicăieri". Situaţie absurdă la Cluj: şoseaua cu patru benzi duce în câmp