28 de ani de la izbucnirea Revoluţiei în Bucureşti: amintiri dureroase pentru rudele eroilor căzuţi
Era 21 decembrie, 1989, când la Bucureşti s-a strigat pentru prima oară "Libertate". Revoluţia ajungea în Capitală.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Era 21 decembrie, 1989, când la Bucureşti s-a strigat pentru prima oară "Libertate". Revoluţia ajungea în Capitală. Zeci de tineri au murit chiar în ziua în care visele lor prindeau contur. Sperau şi simţeau că e finalul regimului comunist.
După 28 de ani, Maria, o tânără adolescentă din Bucureşti, a vrut să afle cum a murit la Revoluţie unchiul pe care nu l-a cunoscut niciodată. Avea vârsta ei de acum - 15 ani. De mână cu ea, mama i-a refăcut ultimul drum. Marius era atunci un copil curajos şi dornic să lupte pentru libertate. A fost răpus de gloanţe la Sala Dalles.
Pentru Marius, mort la 15 ani în Revoluţia din decembrie 89 şi pentru celelalte peste 1000 de victime, s-au adus omagii.
Preşedintele Klaus Iohannis a depus coroane de flori la monumentul Eroilor Revoluţiei, de la kilometrul zero al Capitalei.
De 28 de ani, pentru mii de familii Crăciunul deschide cea mai dureroasă rană. Fraţii, soţii şi copiii lor au plătit cu viaţa pentru România de astăzi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰