Antena Meniu Search
x

600 de studenţi au depus jurământul la Academia de Poliţie

Aproape 600 de studenţi au depus jurământul la Academia de Poliţie. Viitori poliţişti, jandarmi sau agenţi de circulaţie au bătut pas de defilare pentru prima oară într-o ceremonie oficială.

Vezi și

Aproape 600 de studenţi au depus jurământul la Academia de Poliţie. Viitori poliţişti, jandarmi sau agenţi de circulaţie au bătut pas de defilare pentru prima oară într-o ceremonie oficială. Printre sutele de boboci am găsit şi câteva poveşti de suflet, amintiri neplăcute dar care i-au împins pe tineri să îmbrace haina militară.

200 de fete şi 380 de băieţi au bătut astăzi pasul de defilare la Academia de Poliţie. Printre studenţi le-am găsit pe Ana şi pe Cătălina. Sunt surori şi au ajuns aici mânate de dorinţa de a-şi 

onora tatăl, fost poliţist rutier, ucis în misiune.

Atunci viaţa li s-a schimbat. Tatăl lor a murit în 2004, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti. Tocmai oprise un şofer pe dreapta când maşina l-a lovit. Fiicele lui vor să îi ducă misiunea mai departe. 

Ana şi Cătălina au fost admise la Academia de Poliţie fără examen. La fel ca alţi trei tineri, toţi copii de cadre militare, care şi-au pierdut un părinte în misiune. Fie că sunt viitori poliţişti, jandarmi sau pompieri, cu toţii au depus astăzi jurământul. 

De examen au scăpat şi cinci olimpici care au obţinut locul I pe ţară la concursurile de istorie, limba spaniolă, rusă sau franceză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » 600 de studenţi au depus jurământul la Academia de Poliţie