Antena Meniu Search
x

8 mai: Cum sărbătoreau românii ziua PCR

În timpul "Epocii de Aur", ziua de 8 mai era o sărbătoare naţională! Steaguri, festivităţi de preaslăvire şi spectacole, toate cu tentă comunistă

 În timpul "Epocii de Aur", ziua de 8 mai era o sărbătoare naţională! Steaguri, festivităţi de preaslăvire şi spectacole, toate cu tentă comunistă

Totul era îmbrăcat de sărbătoare, iar oamenii trebuiau să "simtă spiritul muncitoresc". Din această cauză, de la niciun spectacol nu puteau lipsi dansurile tematice. Toate institutiile aveau steaguri roşii, iar oamenii participau la festivităţi de preaslăvire a partidului şi conducătorului.

Defilările, cântecele şi poeziile, toate preamăreau ciocanul şi securea. Se realizau spectacole, în care participau mii de elevi (pionieri, şoimi ai patriei şi UTC-işti), sportivi şi muncitori, adevărate "spectacole grandioase".

Singurul avantaj al românilor erau magazinele mai bine alimentate şi cozile mai mici.

PCR era partidul unic al României, în timpul regimul comunist. S-a înfiinţat încă din perioada interbelică (1921) şi a funcţionat în ilegalitate până în 1944. A avut un rol important alături de partidele tradiţionale (PNŢ şi PNL) şi regele Mihai în realizarea loviturii de stat din 23 august 1945. Acesta a fost un moment de cotitură, România .

După instaurarea comunismului în România şi până în decembrie'89, Partidul Comunist a fost singura forţă de conducere a societăţii, în frunte cu conducătorul "mult iubit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » 8 mai: Cum sărbătoreau românii ziua PCR