A doua ediţie a festivalului Kurtoş Colacs a avut loc într-o localitate de lângă Miercurea Ciuc
Tinerii secui pasionaţi de gătit au reînviat tradiţia într-o localitate de lângă Miercurea Ciuc. Ei au fost invitaţi să participe la a doua ediţie a festivalului Kurtoş Colacs
Tinerii secui pasionaţi de gătit au reînviat tradiţia într-o localitate de lângă Miercurea Ciuc. Ei au fost invitaţi să participe la a doua ediţie a festivalului Kurtoş Colacs
Oameni din toată ţara au venit să guste din celebrul preparat unguresc, făcut după reţetele bunicilor.
Fierbinte, bine rumenit, presărat cu zahăr şi miez de nucă, kurtosul îţi lasă gura apă. Ingredientele îl fac irezistibil. Primul curios care gustă cere imediat o porţie mai mare.
Seamănă ca formă, dar bate orice colac de fast-food, pentru că e autentic. Un astfel de produs vor să obţină tinerii secui, îmbrăcaţi în straie populare. Şapte echipe pasionate de gătit participă la festivalul Kurtos Kolacs.
Gurmanzi din toată ţara ajung în localitatea Dăneşti, din judeţul Harghita, pentru gustul de cozonac secuiesc specific anilor 70. Gustarea lasă loc şi de noi prietenii.
Înainte să încerce desertul unguresc, turiştii au fost invitaţi la o porţie de gulaş. Organizatorii s-au bucurat de numărul mare de vizitatori şi au primis să revină la anul cu o nouă ediţie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰