Antena Meniu Search
x

A doua zi de grevă la Poşta Română a debutat cu o tragedie. Un angajat a murit subit, după ce participase la protest alături de colegii

Continuă seria protestelor la Poşta Română, asta după ce în urmă cu două zile, toţi angajaţii au intrat în grevă generală. Nemulțumiți de salariile mici, dar şi de sporurile tăiate, protestatarii ameninţă că nu se vor opri până ce guvernanţii nu vor lua măsuri. Un angajat al Poştei Române s-a stins ieri din viaţă, iar un altul a suferit un atac de panică, chiar în momentul în care liderii instituţiei negociau salarii mai mari cu ministrul Cercetării şi Digitalizării. 

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 10:36

Vezi și

A doua zi de grevă a angajaților Poştei Române a debutat din păcate cu o tragedie. Un bărbat din Tulcea, care în urmă cu o zi participase la protest alături de colegii săi de breaslă, a murit subit în locuinţa sa. "A fost în acţiunea de grevă. Nu ştiu dacă a fost din cauza presiunilor. Colegul trebuia să vină la muncă, colegii au sesizat că n-a ajuns", a transmis Mariana Condrea, reprezentant sindicat Tulcea. "Angajatul din Tulcea era acasă când s-a întâmplat acest incident. Din păcate aşa e viaţa, se întâmplă să ne ia acolo unde nu ne aşteptăm", potrivi directorului Poştei Române, Valentin Ştefan. 

O altă angajată a suferit şi ea un atac de panică din cauza volumului mare de muncă. "S-a considerat că va fi trimisă forţat pe distanţa de distribuire să facă achitările şi atunci a făcut un atac de panică, spunând că va merge într-un cartier rău famat şi poate fi atacată", a informat Mariana Condrea, reprezentant sindicat Tulcea.

Angajaţii din Poştă nu renunţă la grevă

Înarmaţi cu fluiere şi vuvuzele, angajații Poştei Române din Sălaj au ieşit şi ei în faţa sediului din oraş pentru a-şi striga nemulţumirile. "Două treimi din aceştia sunt încadraţi la salariul minimum pe economie sau foarte puţin peste", spune Alin Balog, președintele lucrătorilor poștali din România.

Pe acelaşi subiect

Proteste au fost şi la Sibiu. Peste 50 de poştaşi au ieşit în stradă. "Suntem oameni aici cu vechime de 20-30 de ani în poştă şi suntem plătiţi cu salariul minim pe economie", afirmă Mircea Stanciu, un sindicalist. 

Pe lângă lipsa banilor, poştaşii sunt nemulţumiţi şi de orele de muncă suplimentare pe care sunt nevoiți să le facă din cauza lipsei de personal. "S-a întâmplat să ne taie nouă sporul pentru care lucram în plus", adaugă Mircea Stanciu, sindicalist.

În timp ce angajaţii Poştei Române îşi strigau nemulțumirile în stradă, oamenii care vin să-şi rice pensiiile, sunt nevoiţi să facă cale întoarsă. "Am venit să-mi ridic pensia, dar din păcate nu se poate. Avem datorii de plătit de plătit şi noi. Avem probleme". "Mă afectează pentru că trebuie să plătesc acum o taxă şi nu am unde să o plătesc."

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » A doua zi de grevă la Poşta Română a debutat cu o tragedie. Un angajat a murit subit, după ce participase la protest alături de colegii