Antena Meniu Search
x

Video A fost prins deţinutul evadat din Spitalul Craiova. Bărbatul condamnat pentru crimă se ascundea într-un canal

Ion Soreanu, deţinutul de 53 de ani condamnat pentru omor care a evadat, în această dimineaţă, de la Spitalul din Craiova, a fost prins de polițiștii de la Penitenciarul Pelendava. Bărbatul se ascundea într-un canal din spatele spitalului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.03.2021, 19:31

A fost prins deţinutul evadat din Spitalul Craiova. Bărbatul condamnat pentru crimă se ascundea într-un canal Vezi și

"Deținutul care, în dimineața acestei zile (vineri - n.r.), a părăsit salonul spitalului din rețeaua sanitară publică în care se afla internat a fost identificat și capturat, în jurul orei 12.45, într-un canal aflat zona unității spitalicești, de către o echipă mixtă alcătuită din polițiști de penitenciare din cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Județean Dolj", a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

„De asemenea, pentru persoana privată de libertate, se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale”, a precizatANP.

Reamintim că Ion Soreanu a evadat, în această dimineaţă, de la Spitalul din Craiova, unde era tratat sub pază. El se afla internat din data de 7 martie, cu ciroză hepatică gravă.

Potrivit directorului medical al SJU Craiova, Cristina Geormăneanu, în această dimineață, în jurul orei 6.00, asistentele medicale care au mers să administreze tratamentul pacienților au descoperit că deținutul nu mai era în salon. Bărbatul era păzit de un agent de la Penitenciarul Pelendava, însă polițistul stătea pe hol.

Ion Soreanu şi-a înjunghiat mortal iubita

Detinutul este din comuna Malu Mare şi are o condamnare de 10 ani pentru omor, după ce şi-a înjughiat mortal iubita.

El a dispărut din Spitalul Craiova, la cinci zile de la internare.

Inițial, bărbatul ar fi încercat să coboare pe o frânghie improvizată.

Nu ar fi reușit, așa că ar fi ieșit pe un geam alăturat, ar fi sărit pe o pasarelă, de la etajul doi până la etajul unu, apoi ar fi coborât pe scări, până la parter.

Precizările Penitenciarului Craiova - Pelendava

"Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 0645 , s-a constatat că deținutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localității Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021.

În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri. Menționăm că deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor".

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor şi imaginilor obţinute de reporterul Observator Cristina Oprea -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » A fost prins deţinutul evadat din Spitalul Craiova. Bărbatul condamnat pentru crimă se ascundea într-un canal