Antena Meniu Search
x

Update Un deținut condamnat pentru omor a evadat din Spitalul de la Craiova. Ar fi fugit pe geam cu ajutorul unor cearşafuri

Ion Soreanu, un deținut în vârstă de 53 de ani, condamnat pentru omor și încarcerat la Penitenciarul Pelendava a evadat, în această dimineaţă, de la Spitalul din Craiova, unde era tratat sub pază.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.03.2021, 13:34

Actualizare 13:30Ion Soreanu a fost prins de polițiștii de la Penitenciarul Pelendava. Bărbatul se ascundea într-un canal din spatele spitalului.

Detinutul are 53 de ani, este din comuna Malu Mare şi are o condamnare de 10 ani pentru omor, după ce şi-a înjughiat mortal iubita.

Bărbatul a dispărut din Spitalul Craiova, la cinci zile de la internare.

Ion Soreanu a fugit din salon pe fereastră, cu ajutorul mai multor cearşafuri.

gds.ro

Filtre de polițiști din cadrul IPJ Dolj sunt în tot județul.

"În această dimineață, polițiștii doljeni au fost sesizați de Penitenciarul Craiova – Pelendava cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani, din Malu Mare, deținut internat într-un spital din Craiova, a evadat.

Atât în Craiova, cât și în localitățile limitrofe, au fost instituite filtre pentru prinderea persoanei în cauză.

Semnalmente: înălţime 1.75 m, constituție robustă, faţă ovală, frunte lată, păr negru, ochi căprui, sprâncene drepte, nas rectiliniu, mustață mare cu colţurile în sus, gură mijlocie, barbă rasă.

La data evadării deţinutul era îmbrăcat în pantaloni negri şi bluză gri. Cel în cauză fusese condamnat la executarea unei pedepse de 10 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de omor. 

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub supravegherea unității de parchet competente, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de evadare", informează IPJ Dolj.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, citaţi de gds.ro, bărbatul, care este obez, a fost internat cu ciroză hepatică gravă.

Precizările Penitenciarului Craiova - Pelendava

"Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 0645 , s-a constatat că deținutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localității Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021.

În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri. Menționăm că deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor".

Pentru orice informaţie cu privire la deţinut poate fi apelat numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274.

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor obţinute de reporterul Observator Cristina Oprea - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Un deținut condamnat pentru omor a evadat din Spitalul de la Craiova. Ar fi fugit pe geam cu ajutorul unor cearşafuri