Antena Meniu Search
x

Video "A fost ziua soţiei. Am vrut să o aduc cât mai aproape de stele". Turiştii care s-au aventurat în Masivul Rarău, întâmpinaţi de peisaje de poveste

Culorile superbe ale toamnei, dar şi temperaturile ridicate au atras mii de turişti pe munte, în weekendul care tocmai s-a încheiat. În Masivul Rarău, drumeţii s-au bucurat de peisaje de poveste şi s-au lăudat cu fotografiile cele mai frumoase pe paginile lor de socializare.

de Angela Bertea

la 31.10.2022, 08:46

Vezi și

Masivul Rarău are unele dintre cele mai spectaculoase trasee pentru iubitorii de drumeţii, iar unele porţiuni pot fi parcurse chiar şi de amatori. Singurul lucru de care trebuie să ţinem cont este să urmăm drumul marcat cu o cruce albastră. "Noi suntem în vizită, am venit de la Piatra Neamţ, şi am zis să facem o mică plimbare să vedem. E prima dată când venim aici", a declarat o tânără.

"A fost ziua soţiei. Şi am vrut să o aduc cât mai aproape de stele şi în ţara asta minunată nu am avut alt loc, doar acesta", spune un bărbat. Dacă până la Pietrele Doamnei traseul este unul accesibil pentru familii, spre Platoul Belvedere, turiştii trebuie să depună mai mult efort. Un efort care, în cele din urmă, este răsplătit cu un tablou care îţi taie răsuflarea. Odată ajunşi în vârf de munte descoperi cu adevărat energia Rarăului şi te bucuri de un peisaj de vis.

"De aici vedem în fundal, masivul Giumalău, 1857 de metri, în stânga, în spate undeva, avem munții Bistriței cu vârfurile Pogorin și Pietrosul, iar în partea dreaptă Valea Moldovei cu Obcinele Bucovinei", a declarat Voicu Raia - șef Salvamont Suceava. Chiar dacă temperaturile sunt primăvăratice, razele calde ale soarelui ne pot păcăli. Salvamontiştii le recomandă turiştilor să aibă întotdeauna în rucsac o haină de vânt, un polar, ochelari de protecţie, mănuşi, căciulă, parazăpezi şi ghete de iarnă dacă vor să urce mai sus de cota 1000 şi mai ales pentru traseele de creastă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » "A fost ziua soţiei. Am vrut să o aduc cât mai aproape de stele". Turiştii care s-au aventurat în Masivul Rarău, întâmpinaţi de peisaje de poveste