Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A găsit o vilă de lux în Predeal, la doar 150 de lei pe noapte. Proprietara unei alte pensiuni a sunat la poliție când a văzut pozele: "Cerea și avans"

Atenţie, începe sezonul înşelătoriei "Pensiunea-fantomă". Escrocii publică pe internet oferte pentru sejururi de Crăciun sau Revelion şi încasează banii, după care şterg postarea şi nu mai sunt de găsit. Poliţiştii anchetează chiar acum un astfel de caz. 

de Diana Speretoiu

la 14.10.2024 , 20:11

Această ofertă postată pe un site de anunţuri pare atrăgătoare: 150 de lei pe noapte într-o pensiune de la munte - aproape la jumătate faţă de tarifele de pe piaţă. 

Cazare, piscină încălzită şi un preţ tentant pentru un Revelion în Predeal. Aşa suna o ofertă postată recent pe un site de anunţuri. Doar că, în realitate, pensiunea promovată nu există, iar în fotografii apare o unitate turistică din judeţul Gorj.

Clienţii fideli ai pensiunii au anunţat imediat proprietarul că un escroc se foloseşte de el

Vezi și

"Noi am anunţat imediat Poliţia, dar şi pe site-urile de socializare ale locaţiei despre această acţiune. Respectivul cere avans, iar apoi dispare şi creează alte conturi cu aceeaşi descriere", spune proprietara unei pensiuni.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au început ancheta şi îi sfătuiesc pe turişti să fie atenţi dacă întâlnesc oferte mult sub preţul pieţei. Naivii riscă să piardă banii ceruţi pentru rezervare, dar şi toate fondurile de pe card.

"Infractorii cibernetici se folosesc adesea de oferte irezistibile pentru a atrage victimele şi a le fura banii sau informaţiile personale", spune Miruna Prejbeanu - purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Patru din 10 români şi-au petrecut Crăciunul şi Revelionul departe de casă anul trecut, iar proprietarii de hoteluri se aşteaptă să se păstreze proporţia şi acum. Mulţi ştiu cum să se ferească de escroci.

"Să folosească o agenţie de turism pentru că noi, operatorii economici, avem contracte cu acele agenţii şi pică prima dată în sarcina agenţiilor să verifice locaţiile, să semneze contracte cu acele locaţii şi se poate evita orice fraudă", spune Mihai Olaru, administrator pensiune.

Zeci de oameni a fost înşelaţi acum doi ani de o femeie care a postat pe internet anunţuri de cazare pentru o pensiune din Buşteni. Când ajungeau acolo, însă, turiştii descopereau că locul de cazare nu există. La fel s-a întâmplat şi în Bucovina, la Gura Humorului. Ca să nu fii păcălit, nu trimite banii în contul celui care pretinde că este administratorul pensiunii şi fă rezervări doar pe platforme oficiale.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » A găsit o vilă de lux în Predeal, la doar 150 de lei pe noapte. Proprietara unei alte pensiuni a sunat la poliție când a văzut pozele: "Cerea și avans"