Antena Meniu Search
x

Video A început Săptămâna Haferland în Archita. Trei zile de vis în Țara Ovăzului

Cultura și tradițiile comunității sașilor din Transilvania sunt celebrate zilele acestea în Mureş printr-un festival unic. Cea de-a 11-a ediție a Săptămânii Haferland a început în Archita, cu dansuri şi muzică tradiţională, dar şi nelipsitele preaparate locale.

de Sorin Tanţoş

la 04.08.2023, 09:43

Vezi și

Festivalul şi-a deschis porţile încă de ieri, pe esplanada Bisericii Fortificate din Archita. Tema ediţiei de anul acesta este una inedită: "Sustenabilitatea în peisajul cultural din Haferland", şi are ca scop promovarea culturii şi tradiţiile săseşti din Transilvania. Totul, într-o atmosferă de sărbătoare, unde porturile populare sunt nelipsite. 

Oamenii au profitat de fiecare element ce poartă amprenta strămoşilor.

Baluri săşeşti, piese de teatru pentru copii, dar şi un brunch, la Festivalul Haferland

Haferland, în traducere "Ţara Ovăzului" este o regiune săsească cuprinsă între Rupea şi Sighişoara, unde localnicii obişnuiau să cultive ovăzul. 

Caroline Fernolend, preşedintele fundaţiei Mihai Eminescu: Sperăm ca în toate satele noastre din Transilvania să ajungem la această sustenabilitate, în care oamenii care trăiesc astăzi în satele noastre să preţuiască acest patrimoniu deosebit de important, pe care l-au lăsat strămoşii noştri saşi aici şi pe care cred că avem datoria să îl păstrăm. 

Frumuseţea peisajelor, dar şi tradiţiile locului i-a făcut atât pe turişti cât şi pe saşii plecaţi de pe aceste meleaguri, să revină la festival cu nostalgie. Cei mai mulţi dintre ei au avut ocazia să asiste la prelegerea preotului Johannes Halmen, un veteran al comunei Archita. Toţi cei care ajung la festivalul Haferland vor putea asista la baluri săşeşti, piese de teatru pentru copii, dar şi un brunch, unde vedeta culinară este omleta săsească. Festivalul se desfăşoară până duminică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » A început Săptămâna Haferland în Archita. Trei zile de vis în Țara Ovăzului