Antena Meniu Search
x

"A murit stupid, după un ultim ghinion". Dragoș a sfârșit la muncă, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Avea doar 33 de ani și era tatăl a două fetițe

Aseară, un teribil accident de muncă a curmat viața unui tânăr de 33 de ani, tatăl a două fetițe mici. Lucra la sistemul de canalizare, în localitatea Castelu din judeţul Constanţa, când un mal de pământ s-a surpat și s-a prăbușit peste el și un alt muncitor. Dragoș a murit pe loc, însă colegul lui a fost scos în viață de salvatori și dus de urgenţă la spital, unde a rămas internat, în stare gravă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.07.2022, 15:13

"A murit stupid, după un ultim ghinion". Dragoș a sfârșit la muncă, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Avea doar 33 de ani și era tatăl a două fetițe - Facebook

Nenorocirea s-a produs în jurul orei 16.30.

Malul de pământ s-a surpat, iar cei doi bărbaţi, Dragoș și colegul lui, au fost îngropaţi de vii. Pentru tânărul de 33 de anu nu s-a mai putut face nimic, fiind acoperit în totalitate de pământ.

Colegul lui, în schimb, a avut zile. Era conştient şi cooperant, primind oxigen de la salvatori.

În jurul orei 21.00, după patru ore de săpături, a fost scoas de sub pământ şi transportat la spital. Potrivit reporterului Observator Andreea Filip, șansa lui a fost că în locul în care se afla când s-a surpat malul a rămas o mică zonă neacoperită de pământ, prin care a putut respira.

Pe acelaşi subiect

Dragoș își creștea singur cele două fetițe

Pompierii l-au scos și pe Dragoș de sub pământ, însă medicii au fost nevoiți să declare decesul. Tânărul avea doar 33 de ani, era divorţat şi îşi creştea singur cele două fetițe.

Rudele, prietenii și toți cei care l-au cunoscut sunt șocați de tragedie, iar pe rețelele de socializare curg neîncetat mesajele de condoleanțe. La aflarea teribilei veşti, un fost profesor și-a exprimat durerea printr-un emoționant mesaj pe Facebook:

"Dumnezeu e nedrept când nu ne cheamă în ordinea în care ne-a trimis pe pământ. Nu înțeleg de ce ia la el tineri nevinovati. Ca profesor, durerea e și mai mare când înaintea ta pleacă un tânăr fost elev.

Dragoș mi-a fost elev, acum vreo 20 de ani, în prima clasă coordonată la Școala din N Bălcescu. Rar mi-a fost să văd un ghinionist mai mare. În scurta sa existență, a atras ca un magnet toate necazurile posibile. A rămas orfan de tată de copil. Apoi, și-a crescut singur fetițele (ca două păpuși) părăsite de mamă. Deși, uneori, problemele îl copleșeau, nu s-a plâns niciodată. În septembrie, urma să intrăm în biserică din comună, ca să-l “nășesc” într-un nou început de drum. Dumnezeu s-a opus. Intru acum în biserică ca să-l conduc pe ultimul drum. Nu mai am cuvinte, nu știu ce să mai zic. A murit stupid, după un ultim ghinion: la muncă, un mal de pământ surpat s-a prăbușit peste el. Avea doar 33 de ani. Sper că a plecat spre cer într-o lume mai bună, pe o cale dreaptă. Ptr că, pe pământ, complicat i-a fost drumul. Mi-e tare teamă de momentul când fetele lui o să mă întrebe: “De ce, nașule?” Dumnezeu să te odihnescă în pace, finu Dragoș, să ajute fetele să meargă înainte! Dacă există “lumea cealaltă”, sigur, ne vom revedea, mai devreme sau mai târziu...".

Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă și verifică dacă tânărul de 33 de ani și colegul lui lucrau legal și în condiţii de siguranţă. De asemenea, polițiștii continuă cercetările pentru a stabilii cu exactitate cum s-a produs nenorocirea.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Andreea Filip -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "A murit stupid, după un ultim ghinion". Dragoș a sfârșit la muncă, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Avea doar 33 de ani și era tatăl a două fetițe