Antena Meniu Search
x

Un microbuz cu călători și o altă mașină s-au făcut praf, în Botoșani. Planul Roșu, activat

Un accident grav s-a produs la Gorbănești în Botoșani. Un microbuz și o altă mașină s-au izbit. Planul Roșu a fost activat de autorități.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 05.01.2020, 16:18

Un accident grav s-a produs la Gorbănești în Botoșani. Un microbuz și o altă mașină s-au izbit. Planul Roșu a fost activat de autorități.

13 persoane au fost implicate în accidentul de la Gorbănești, care s-a produs pe DN 29D, duminică după-amiază.

Plan Roșu în cazul accidentului din Gorbănești

Potrivit martorilor, un microbuz în care se aflau 9 oameni s-a ciocnit cu un alt autoturism, care a luat foc. Din cauza numărului mare de persoane implicate în accident, autoritățile au activat Planul Roșu, pentru a trimite efective mai mari de salvatori.

Astfel, la locul accidentului au fost trimise două mașini de stingere, un echipaj de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, dar și două ambulanțe SMURD și 5 ambulanțe de la Serviciul Județean Botoșani.

11 persoane au fost rănite și au fost transportate la spital. Dintre răniți, o persoană ar fi suferit stop cardiorespirator și a fost nevoie de resuscitare. A fost dusă la spital în stare de inconștiență.

Ce spun polițiștii

Inițial, ISU Botoșani a anunțat că trei mașini au fost implicate. Polițiștii rutieri au menționat apoi că a fost vorba despre două mașini, microbuzul și un autoturism.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier a fost reluat pe un fir alternativ pe DN 29D Botoșani – Ștefănești, în zona localității Silișcani, județul Botoșani, după ce, anterior, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un microbuz. În urma impactului, două persoane au suferit leziuni grave, iar alte opt persoane au suferit leziuni ușoare, toate fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, au transmis polițiștii de la Rutieră.

Conform estimărilor polițiștilor, traficul va fi complet restabilit după 35 - 40 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un microbuz cu călători și o altă mașină s-au făcut praf, în Botoșani. Planul Roșu, activat