Antena Meniu Search
x

Video Accident neobişnuit în Mureş. Un cerb a fost lovit în plin de două maşini: animalul a supravieţuit impactului, dar a fost eutanasiat ulterior

Accident mai puţin obişnuit în judeţul Mureş. Un cerb impresionant aflat în căutare de hrană a fost lovit în plin, ieri seară, de două maşini. Pentru că rănile suferite de animal erau extrem de grave, veterinarii au decis că cel mai bine este să-i curme suferinţa.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.09.2022, 13:43

Vezi și

Accidentul a avut loc după lăsarea întunericului pe Drumul Naţional 15, în apropierea localităţii Periş. Cerbul, un exemplar mare, a sărit pe şosea şi a fost lovit în plin de o maşină. Animalul rănit a căzut pe asfalt fiind lovit de un alt autovehicul care circula din sensul opus. După cea de-a doua lovitură, animalul nu a mai putut să se ridice astfel că la faţa locului a fost chemat un medic veterinar.

Din nefericire, cerbul suferise fracturi la nivelul picioarelor şi coloanei astfel că nu mai erau şanse de recuperare. Animalul a fost preluat de reprezentantul Fondului de Vânătoare şi a fost emisă o autorizaţie de împuşcare pentru a fi eutanasiat. Localnicii spun că în zonă se întâmplă frecvent astfel de accidente pentru că este un culoar natural prin care animalele sălbatice merg în căutare de hrană. În România, mai există doar două ecoducte care să permită animalelor sălbatice să traverseze în siguranţă drumurile, dar ambele sunt amplasate pe autostrăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Accident neobişnuit în Mureş. Un cerb a fost lovit în plin de două maşini: animalul a supravieţuit impactului, dar a fost eutanasiat ulterior