Antena Meniu Search
x

Accidente în lanț pe șoselele din România. Patru oameni au murit, iar alți 14 au fost răniți, în doar câteva ore

Lanț de drame pe şosele. În Sălaj, o familie care se întorcea de la mare a fost distrusă la nici 30 de kilometri de casă, după ce un şofer cu volanul pe dreapta a intrat într-o depăşire mortală. Patru oameni au murit pe loc, alţi patru sunt in stare grava. Poliţia face apel la responsabilitate la volan, mai ales în această perioadă. Alţi 14 oameni au fost răniţi în accidente produse într-un interval de doar câteva ore. Atenţie, imagini cu un puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 09.07.2020, 22:11

Vezi și

În miezul nopţii, pe marginea şoselei, salvatorii încearcă, din răsputeri, să salveze vieţi. Un bărbat de 44 de ani este resucitat în zadar. A murit la 30 de kilometri de casă, în maşina cu care se întorcea de la mare împreună cu soţia şi fiica de 15 ani. Oamenii plecaseră de pe litoral după-amiază, crezând că drumul va fi mai liber. Dar, la 20 de minute după miezul nopţii, familia a fost spulberată. Un şofer de 22 de ani, care conducea o maşină cu volan pe dreapta, le-a ieşit în cale între localităţile Ip şi Zăoan.

Accidentul a avut loc pe o porţiune de drum drept, dar pe care depăşirea era interzisă. Chiar şi aşa, în acest loc, şoferul maşinii cu volan pe dreapta a intrat pe contrasens şi s-a izbit în plin de maşina familiei din Bihor, care venea din partea aceea.

Cinci prieteni erau în cealaltă maşină, niciunul mai mare de 28 de ani. Şoferul, pasagerul din stânga şi unul dintre cei de pe bancheta din spate au murit pe loc. Niciunul nu purta centură de siguranţă. Cu nouă minute înainte de accident, au fost filmaţi de camerele de supraveghere ale unei benzinării, unde opriseră să-şi cumpere ţigări. Veneau de la o petrecere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şoferul de 22 de ani încălcase mai multe reguli de circulaţie. Iar în imaginile suprinse înainte de tragedie, se vede că doar unul dintre faruri funcţiona.

Impactul a fost atât de violent încât maşinile au fost distruse aproape în totalitate. Pentru scoaterea victimelor, pompierii au fost nevoiţi să taie caroseria bucată cu bucată, iar mai apoi s-o decapoteze.

La spitalul din Zalău, medicii încearcă în continuare să mai salveze patru vieţi. Mama şi fiica de 15 ani care se întorceau de la mare sunt în stare critică.

Alina Tarba, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Zalău: Două dintre victime se află pe secţia de Terapie Intensivă, una dintre victime are fracturi multiple, iar minora a fost operată în cursul nopţii de ruptură de splină şi ruptură de ficat. Ceilalţi doi se află pe secţia de Chirurgie Generală.

Victimele vor fi îmormântate duminică. Chiar în ziua în care unul dintre tinerii morţi ar fi trebuit să împlinească 23 de ani.

La doar câteva ore după tragedia din Sălaj, un alt accident dădea alarma pe drumul spre mare.

Un şofer nu a observat coloana de maşini care oprise în faţa lui, pe autostradă. Nouă oameni au fost răniţi, iar printre victime sunt şi trei copii.

Iar lanţul accidentelor a continuat în Bacău, unde o maşina a intrat într-un microbuz plin cu oameni, tot după o depăşire interzisă.

Cinci oameni au fost răniţi, dar doar cei doi şoferi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii suplimentare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Accidente în lanț pe șoselele din România. Patru oameni au murit, iar alți 14 au fost răniți, în doar câteva ore