Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Accidentul din Pantelimon. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-au replantat piciorul fetiţei lovite de şoferul de 17 ani. Operaţia a durat nouă ore

Fetiţa de 7 ani rănită în accidentul produs duminică seară în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, din Capitală, a ajuns la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” cu cvasiamputatie de picior, de la nivelul coapsei, membrul fiindu-i replantat în urma unei operaţii care a durat 9 ore. Starea fetiţei este relativ stabilă.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 11:27

Accidentul din Pantelimon. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-au replantat piciorul fetiţei lovite de şoferul de 17 ani. Operaţia a durat nouă ore
Accidentul din Pantelimon. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-au replantat piciorul fetiţei lovite de şoferul de 17 ani. Operaţia a durat nouă ore

”Ieri seară a fost adusă, de SMURD, o fetiţă de 7 ani, victima unui accident rutier, pieton, în stare gravă, intubată şi ventilată mecanic cu cvasiamputatie de membru inferior stâng. de la nivelul coapsei. Imediat s-a intrat in sala de operaţie cu echipă pluridisciplinară - anestezist, ortoped, chirurgie vasculară şi chirurgie plastică, pentru replantarea membrului. S-au refăcut: artera femurală şi toate structurile - os (numeroase fracturi) muşchi, tegument”, a transmis medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”. Operaţia a durat nouă  ore. Acum fetiţa este in terapie intensivă în stare relativ stabilă, intubată şi ventilată mecanic.

Filmul accidentului din Pantelimon

Un copil de 9 ani a fost accidentat mortal şi fetiţa de 7 ani a fost rănită duminică seară, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, de o maşină condusă de un adolescent de 17 ani. Tânărul a fost reţinut, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Articolul continuă după reclamă

Cei doi fraţi erau pe trotinete şi se îndreptau spre casă, urmaţi de mama lor. La un moment dat, o maşină iese din decor şi loveşte patru autoturisme parcate. În impact, cei doi copii sunt prinşi ca într-o menghină între două dintre maşini.

Pe acelaşi subiect

Cel care era la volan locuieşte în zonă, deci este familiar cu locul, iar în momentul în care şi-a dat seama în ce situaţie l-a adus iresponsabilitatea a luat-o la fugă prin parc. Au urmat ore bune de căutări, timp în care poliţiştii au organizat filtre în puncte cheie din Capitală. Potrivit unor surse, în cele din urmă, tânărul s-a predat la o secţie de poliţie.

Adolescentul care a provocat accidentul mortal a fost dus la reconstituire şi apoi audiat la Brigada Rutieră până târziu în noapte. Anchetatorii trebuie să refacă acum puzze-ul tragediei şi să desluşească întreg misterul din jurul gestului inconştient al individului.

Şoferul de 17 ani a fost reţinut

Acesta a fost testat cu aparatele Alcooltest și DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost dus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice. În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 de ore, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând a fi prezentat magistraților.

România rămâne una dintre ţările din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente. În medie, cinci persoane mor zilnic în accidente rutiere, iar alte zece sunt rănite grav.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Accidentul din Pantelimon. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-au replantat piciorul fetiţei lovite de şoferul de 17 ani. Operaţia a durat nouă ore