Antena Meniu Search
x

Se închid barurile și restaurantele din Iași, pentru 7 zile. Activitatea, permisă doar la exterior

Se închid restaurantele, cafenelele și barurile din Iași pentru o perioadă de șapte zile, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura va fi aplicată și pentru alte 11 localități din județ, din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Activitatea va fi suspendată doar în interiorul clădirilor, servirea fiind permisă la terasele în aer liber.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.10.2020, 18:26

Restaurante și baruri închise în Iași
Noi restricții în județul Iași, din cauza creșterii cazurilor de Covid-19 - Profimedia Images
  • Barurile și restaurantele vor nu vor mai servi clienții în interiorul localurilor
  • Se suspendă concertele și spectacolele, iar sălile de cinematograf vor fi închise temporar
  • Deciziile, în vigoare până pe data de 12 octombrie 2020

Potrivit prefectului de Iaşi, Marian Grigoraş, CJSU a decis ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iaşi şi din alte 11 comune să fie suspendată în perioada 6-12 octombrie.

Măsură a fost impusă și în alte 11 localități: Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului.

În toate aceste localităţi incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor va fi permisă în interiorul clădirilor doar pentru clienţii cazaţi în unităţile hoteliere.

Fără spectacole, concerte sau jocuri de noroc, în Iași

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea activității în domeniul jocurilor de noroc în municipiul Iaşi, dar şi în cele 11 comune menţionate anterior.

Totodată, se suspendă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul a cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Iaşi.

În municipiul Iaşi, până luni s-au înregistrat 5.673 cazuri de coronavirus, 116 fiind depistate în ultimele 24 de ore.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Se închid barurile și restaurantele din Iași, pentru 7 zile. Activitatea, permisă doar la exterior