Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Acuzaţii grave pentru adăpostul de la Târgu Jiu, unde 60 de câini au fost omorâţi în stil barbar. Zeci de oameni au protestat în faţa prefecturii

Zeci de oameni au protestat în faţa prefecturii de la Târgu Jiu după ce 60 de câini fără stăpân au fost omorâţi în stil barbar în adăpostul primăriei. Îi acuză pe îngrijitori că nu au încercat să găsească suflete miloase, care să înfieze animalele, şi au aşteptat să treacă timpul ca să aibă justificări pentru măcel.

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 20:43

Cu pancarte şi tricouri inscripţionate, activiştii pentru drepturile animalelor din mai multe judeţe ţară s-au adunat la Târgu Jiu. Au condamnat ceea ce ei numesc masacrul de la adăpostul de animale. Cazul a ajuns inclusiv pe masa Comisiei Europene.

"Am încercat împreună cu o mâna de oameni să promovăm fiecare căţel în parte. Îi ştiam pe fiecare în parte. Erau nişte căţei blânzi, cuminţi, tineri, frumoşi, adoptabili", spune Ana Lemnaru, activist.

Iubitorii de animale au lansat o petiţie prin care cer schimbarea legislaţiei în cazul câinilor fără stăpân. 20.000 de oameni au semnat-o. "Din cauza zilei de astăzi, printre multe altele, cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult animalele", spune un protestatar.

Vezi și

Protestatarii susţin că animalele au fost ucise brutal

Pe acelaşi subiect

Protestatarii susţin că animalele nu au fost eutanasiate, ci ucise brutal, în mai puţin de o oră. Acuzaţiile se îndreaptă spre o asociaţie din Hunedoara, care gestionează adăpostul de câini. Membrii ei sunt acuzaţi că au omorât animalele fără să încerce să le găsească stăpâni. 

"Eu vă garantez că asociaţia de la Hunedoara a respectat întocmai litera legii. Padocul era plin, la capacitate maximă. Şi, bineînţeles, toţi câinii care au fost eutanasiaţi aveau o vechime de peste 190 de zile", a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimar Târgu Jiu.

Aproape un milion şi jumătate de lei sunt cheltuiţi anual pentru câinii fără stăpân din Târgu Jiu, conform municipalităţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Acuzaţii grave pentru adăpostul de la Târgu Jiu, unde 60 de câini au fost omorâţi în stil barbar. Zeci de oameni au protestat în faţa prefecturii