Antena Meniu Search
x

Acuzaţii halucinante la adresa preotului Calistrat. Un călugăr susţine că a fost bătut în altar: ''O lovitură zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut de mine''

Noi acuzaţii grave de violenţă aduse la adresa preotului Calistrat, la nici o lună după ce a fost filmat cum loveşte cu pumnul o enoriaşă, chiar în curtea bisericii, după încheierea slujbei. Un fost călugăr al Mănăstirii Vlădiceni susţine că a fost bătut în trei ocazii diferite de părinte, inclusiv în altar. 

De Redactia Observator la 24.11.2022, 11:02
Un călugăr susţine că a fost bătut de preotul Calistrat
Un călugăr susţine că a fost bătut de preotul Calistrat - Arhivă; Ziarul de Iaşi

Acuzaţii halucinante din partea unui fost călugăr al Mănăstirii Vlădiceni. Preotul Gherasim a declarat pentru Ziarul de Iaşi că a fost bătut în repetate rânduri de preotul Calistrat, dar şi de unul dintre ucenicii săi, părintele Haralambie. 

Acuzaţii halucinante la adresa preotului Calistrat

"Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut... zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie, în cadrul Mânăstirii Vlădiceni. Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi. Părintele Calistrat l-a trimis pe Haralambie la mine, în sfântul altar, şi mă loveşte cu o lovitură zdrobitoare.'' De faţă, spune preotul Gherasim, a fost şi stareţul mănăstirii, preotul Arsenie Butnaru, care "nu a luat nicio atitudine să intre sau să facă ceva pentru mine, chiar dacă este duhovnicul meu timp de 25 de ani şi stareţ acolo".

Al doilea incident a fost legat de strânsul banilor lăsaţi de credincioşi. "Opreşte maşina cu părintele Calistrat, (acesta - n.red.) se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni." 

Cel de-al treilea incident s-ar fi petrecut chiar în faţa bisericii, în acelaşi loc unde preotul Calistrat a fost filmat lovind cu putere o enoriaşă. Părintele Gherasim era în biserică când a pornit totul. "În timpul acesta, vine părintele Calistrat la mine şi spune: haideţi să mergem până la părintele stareţ, iar eu nu ştiam de ce. Am spus - hai să mergem-, şi pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana de la ochi că am venit şi peste bordura şi trandafirii de acolo. M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic", a mai spus preotul Gherasim.

Ziarul de Iaşi susţine că a încercat să verifice cât mai multe dintre acuzaţiile prezentate, dar nu toate au fost confirmate din surse independente până la această oră. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au confirmat că preotul Gherasim a fost la Mănăstirea Vlădiceni şi că la un moment dat a făcut o cerere pentru a fi mutat. Însă, nici aceasta nu ar fi avut un trecut tocmai liniştit. Potrivit presei locale, mai mulţi martori spun că acesta intra deseori în conflict cu oamenii de la mănăstiri sau cu enoriaşii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Acuzaţii halucinante la adresa preotului Calistrat. Un călugăr susţine că a fost bătut în altar: ''O lovitură zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut de mine''

Breaking News

Antony Blinken a ajuns în Bucureşti. Secretarul de stat american se va întâlni cu președintele Klaus...

Antony Blinken a ajuns în Bucureşti. Secretarul de stat american se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu şi Jens Stoltenberg