Antena Meniu Search
x

Video Adda suferă de două boli grave care i-au afectat creierul, după ce a fost diagnosticată greşit. Cântăreaţa se retrage din viaţa publică pentru tratament

Poveste cutremurătoare a cântăreţei Adda, cărora medicii i-au greşit un an şi jumătate diagnosticul. Artista s-a tratat pentru o boală pe care nu o avea şi în tot acest timp afecţiunile de care suferea cu adevărat s-au agravat până când i-au afectat creierul. Vedeta a anunţat că se retrage o vreme din viaţa publică pentru tratament, dar le cere medicilor care i-au ratat diagnosticul să pună mâna pe carte. 

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 09:13

Vezi și

Coşmarul Addei a început în urmă cu un an şi jumătate. Atunci, a ajuns la urgenţe cu o reacţie alergică severă. Pe corp îi apăruse o urticarie agresivă şi avea edem la nivelul gâtului. Artista a simţit dintr-o dată că nu mai poate respira. Au urmat clipe de panică. 

Adda: Eu am simțit atunci că mă sufoc, că mi se îngustează efectiv gâtul și de aceea am ajuns la Urgențe. Edemul m-a speriat mai tare decât erupția propriu-zisă. 

Citește și: Cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului. Care sunt recomandările nutriționiștilor

La spital medicii i-au spus că are dermografism, o urticare care se traduce, la propriu, în scriere pe piele. Dar ce a declanşat urticaria, nimeni nu a ştiut să îi spună. 

Pe acelaşi subiect

Adda: Am început să fac analize peste analize peste analize timp de şase luni. 

În tot acest timp, vedeta a făcut injecţii cu cortizon, a luat medicamente pentru alergii grave şi a ţinut un regim dur.

Diagnosticată greşit, Adda se retrage din viaţa publică pentru tratament

Adda: Nu m-am făcut bine. am ajuns cu complicaţii la rinichi, aveam dureri foarte puternice, am avut momente în care nu puteam să respir.

După un an de căutări, medicii au venit cu un alt diagnostic: intoleranţă la histamină. Stresul, oboseala şi o predispoziţie genetică i-ar fi declanşat boala. În urmă cu trei luni, vedeta mărturisea pentru Observator că i-a fost teamă că va muri. Toată disperarea şi-a canalizat-o în muzica ei. 

Adda-Cătălin Rizea: Motivul pentru care Adda a scris piesa asta şi motivul pentru care mi-a spus că nu îi plac trandafirii se leagă de o problemă de sănătate pe care ea a avut-o şi încă o mai are dar e mai bine acum, pot să spun, mult mai bine. 

- A fost o perioadă nasoală, în care îmi era foarte frică să nu se agraveze, să nu păţesc ceva.

-  Am trecut prin perioade foarte, foarte grele. 

- Pe masa din sufragerie era o vază cu trandafiri şi într-o seară am plâns pentru că am cedat, am plâns şi pe masă era un buchet de trandafiri şi eu în depresia asta a mea am spus să nu îmi ia ultimul buchet, să nu fie de trandafiri.

Însă Adda nu s-a făcut mai bine. Dimpotrivă au început să îi apară alte simptome foarte grave, precum o paralizie. Vedeta s-ar fi plâns medicilor că nu îşi simte chipul şi, spune ea, a fost trimisă la un psiholog. Dar nu s-a dat bătută şi bine a făcut. După lungi tratamente şi vizite în cabinete a aflat până la urmă de ce suferă. Două boli grave care i-a pus tot timpul în pericol viaţa: boala Lyme şi boala zgârieturii de pisică. Pentru că nu au fost depistate la timp, ambele boli i-au afectat creierul. 

Adda: Sunt bine. Am bocit o săptămână, după ce am aflat ce se întâmplă de fapt în corpul meu. Dar acum gândesc pozitiv şi sunt încrezătoare. 

Cântăreaţa a anunţat că se va retrage o perioadă din viaţa publică pentru că va urma un tratament agresiv. 

Adda: Din câte mi-au spus doctorii, prima lună este cea mai grea pentru că atunci o să moară 80 la sută din Goguţ, iar toxinele îmi vor ieşi prin piele şi prin corp şi atunci o să mă chinui puţin cu dureri şi stări nasoale. 

Adda nu i-a numit pe medicii care au diagnosticat-o greşit, însă speră că vor învăţa din ceea ce i s-a întâmplat ei. "O parte din doctorii “specialisti” ai Romaniei vor pune mana pe carte! Nu voi face scandal din asta. Faptul e consumat. Eu sper doar sa nu mai trimita pacientii pe piste gresite si sa se trezeasca la realitate! Poate exemplul meu va ajuta la INFORMARE, PREVENTIE SI TRATARE LA TIMP!", este mesajul cântăreţei.

Dacă ar fi depistat la timp infecţia cu bartonella, bacteria care dă boala zgârieturii de pisică şi cu borelioza, care declanşează boala Lyme, neurotoxinele nu ar fi ajuns până la creier. Ambele boli sunt  provocate de bacterii care sunt transmise la om de la animale şi insecte. 

Adda are 29 de ani. Este căsătorită de cinci ani cu managerul ei, Cătălin Rizea. Împreună au un băieţel, Alex. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Adda suferă de două boli grave care i-au afectat creierul, după ce a fost diagnosticată greşit. Cântăreaţa se retrage din viaţa publică pentru tratament