Antena Meniu Search
x

Administratorul fermei de porci care a aparținut fiului lui DRAGNEA a fost eliberat din AREST

Ilie Dragne, administratorul firmei de porci din Teleorman, unde acționar majoritar a fost Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat vineri din arestul Poliției Capitalei, informează Agerpres

Ilie Dragne, administratorul firmei de porci din Teleorman, unde acționar majoritar a fost Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat vineri din arestul Poliției Capitalei, informează Agerpres

Ilie Dragne a fost lăsat să plece acasă la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore, după ce procurorii de la Parchetul General au decis să nu ceară în instanță arestarea preventivă a acestuia.

La ieșirea din arest, administratorul fermei a refuzat să facă declarații presei, însă avocata lui, Maria Vasii, a dat câteva explicații.

Astfel, avocata a spus că Ilie Dragne a preluat societatea Ferma Salcia SA la sfârșitul lunii ianuarie 2017, însă el nu are nicio legătură cu lucrarea pentru care s-a emis acea factură cu privire la care procurorii au lansat acuzația de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 223.000 euro.

Pe acelaşi subiect

"Pentru această factură nu s-au încasat venituri, întrucât factura venea ca urmare a unor lucrări de construcție, care au fost încorporate în clădirile, în saivanele, în care sunt porcii, așadar nu a existat o îmbogățire de pe urma acestei facturi", a spus Maria Vasii.

Ea a adăugat că, la data emiterii acelei facturi, Valentin Ștefan Dragnea și Ilie Dragne erau acționari ai firmei, însă administrator era o altă persoană, pusă sub acuzare de procurori. Avocata a subliniat că procurorii nu îi aduc nicio acuzație lui Valentin Ștefan Dragnea.

"Procurorii îl acuză pe Ilie Dragne, administratorul, că ar fi complice la evaziune fiscală. Domnul Valentin Ștefan Dragnea nu a fost niciodată administrator. A avut doar calitatea de acționar", a precizat avocata.

Maria Vasii a mai declarat că în ianuarie 2017 Valentin Ștefan Dragnea i-a cedat lui Ilie Dragne cele 90% din acțiuni pe care le avea la SC Ferma Salcia SA, astfel încât ultimul este în prezent unicul asociat al firmei, iar procedura de transfer este în curs la Registrul Comerțului.

La final, Maria Vasii a spus că acuzațiile procurorilor în acest caz vin după ce o persoană cercetată într-un alt dosar a făcut un denunț pentru a beneficia de reducerea pedepsei, el menționând în denunț mai multe societăți comerciale, printre care se află și Ferma Salcia SA.

Joi, procurorii și polițiștii au efectuat percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locațiile unde au avut loc percheziții a fost și ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate percheziții în 80 de locații — sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

"Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010 — 2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Administratorul fermei de porci care a aparținut fiului lui DRAGNEA a fost eliberat din AREST