Antena Meniu Search
x

Admiterea la şcolile de poliţie: peste 10 mii de candidaţi înscrişi

Admiterea la şcolile de poliţie e concurenţă acerbă şi în acest an. Peste 10 mii de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere pentru doar 1600 de locuri disponibile.

Candidaţi la şcoala de poliţie
Peste 10 mii de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere 2018 în şcolile de poliţie - Facebook/Politia Romana

Admiterea la şcolile de poliţie e concurenţă acerbă şi în acest an. Peste 10 mii de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere pentru doar 1600 de locuri disponibile.

Dintre candidaţii înscrişi la admiterea în şcolile de poliţie, 5.734 sunt băieţi.

Termenul limită de înscriere a fost 15 iunie. Oficial, pentru cele 1.600 de locuri la şcolile de agenţi de poliţie s-au înscris 10.363 de candidaţi.

Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina s-au înscris 8.249 candidaţi pe 1.300 de locuri. La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca sunt 2.114 candidaţi pe 300 de locuri.

Pe acelaşi subiect

Calendar admitere şcoli de poliţie 2018

Potrivit Poliţiei Române, candidaţii sunt în această perioadă în etapa de evaluare psihologică şi examinare medicală, urmând ca, în perioada 24 august - 3 septembrie, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca să organizeze concursul de admitere.

Probele la admitere 2018 în şcolile de poliţie

Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la şcolile de poliţie se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ. Criteriul privind înălţimea candidaţilor a fost abrogat.

Proba de verificare a cunoştinţelor va consta într-un test-grilă la disciplinele limba română şi limba străină - care poate fi limba engleză sau limba franceză, conform opţiunii la înscriere. Durata studiilor este de 1 an.

În schimb, admiterea la Academia de Poliţie se desfăşoară în iulie 2018.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Admiterea la şcolile de poliţie: peste 10 mii de candidaţi înscrişi