Antena Meniu Search
x

Cine este suspectul în crima teribilă de pe plaja de la Vama Veche. Adolescentul de 17 ani are un trecut furtunos

Un adolescent de 17 ani este principalul suspect în cazul crimei care a zguduit staţiunea Vama Veche. El a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vezi și

Un adolescent de 17 ani este principalul suspect în cazul crimei care a zguduit staţiunea Vama Veche. El a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile.

Adolescentul de 17 ani a fost prins la Costineşti. Se urcase în tren şi voia să ajungă Constanţa. Era cu încă trei prieteni, însă el e suspectul principal în cazul crimei din Vama Veche. Victima a fost un bărbat de 34 de ani, care a ajuns de 1 Mai la mare şi a decis să-şi prelungeasă vacanţa. Cum nu avea unde să doarmă, a găsit autobuzul abandonat. Anchetatorii vorbesc despre o cruzime greu de imaginat.  Turistul a fost ucis în bătaie. 

Claudia Tătărici, medic SAJ Constanta:

A fost găsit de echipajul SAJ în stop cardio-respirator. S-a efectuat protocol de resuscitare 30 de minute.

În noaptea crimei, cei patru prieteni şi-au căutat şi ei un adăpost. Şi au ajuns în autobuzul parcat lângă plajă, în care dormea Gabriel Stănilă. Nu este clar ce s-a întâmplat. Cert este că ceilalţi trei martori au fost treziţi noaptea de zgomotul bătăilor. 

Le-au spus poliţiştilor că era prea târziu să mai facă ceva. Prietenul lor şi-ar fi motivat gestul spunând că bărbatul i-a făcut avansuri. 

Cristina Vasile, purtător de cuvânt IPJ Constanţa:

Persoana în cauză a fost arestată preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Anul trecut, tânărul de 17 ani a fost reţinut pentru trafic de droguri. Făcea parte din Reţea numită Onasis şi care vindea marijuana în Constanţa. Atunci, judecătorii i-au oferit o şansă. L-au lăsat în libertate, sub control judiciar. 

Dan Antonescu, specialist criminolog:

Violenţa excesivă este cauzată tot de acest consum de substanţe, repet, alcool sau substanţe psihotrope, substanţe interzise. 

Tot mai mulţi adolescenţi români ajung să comită infracţiuni. Potrivit unor informaţii oficiale din sistemul judiciar, la fiecare trei zile un minor este implicat într-un caz care se încheie cu moartea unei persoane. Iar în 9 din 10 dosare penale, omorul este săvârşit cu intenţie. 

Dan Antonescu, specialist criminolog:

Rar îşi pun problema sancţiunilor din partea legii pentru că, din păcate, în curicula şcolară nu există o materie măcar pentru a-i informa ce înseamnă o infracţiune, care sunt pedepsele. 

Luna trecută, tot un adolescent de 17 ani a ucis cu 30 de lovituri de cuţit o colegă de liceu. Şi-a motivat crima spunând că victima i-ar fi ironizat iubita.

Iar acum două luni un alt tânăr de 17 ani a ucis în bătaie o femeie de 50 de ani, pe care nici nu o cunoştea. Era băut şi a apărut în calea lui, pe stradă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine este suspectul în crima teribilă de pe plaja de la Vama Veche. Adolescentul de 17 ani are un trecut furtunos