Antena Meniu Search
x

Adolescent de 17 ani, mort după ce a intrat să se scalde în apele Crişului Negru şi nu a mai ieşit. Este a doua tragedie din ultimele 6 zile

Un adolescent de 17 ani din comuna Tinca, judeţul Bihor, şi-a pierdut viaţa după ce a intrat să se scalde în apele Crişului Negru, dar a fost înghiţit de curenţii puternici. Este al doilea deces prin înec în şase zile.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:44

- ISU Bihor

Un adolescent din comuna Tinca şi-a pierdut viaţa sâmbătă în apele Crişului Negru din localitate, fiind a doua tragedie de acest gen în interval de o săptămână, a anunţat luni, într-un comunicat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" la judeţului Bihor.

Potrivit sursei, un apelant al numărului unic 112 a solicitat, sâmbătă seara, la ora 19.15, intervenţia echipajelor specializate, pentru salvarea unui adolescent aflat la scăldat în apele Crişului Negru, acesta fiind văzut dispărând sub apă.

La locul indicat, ISU a mobilizat operativ, echipajele de căutare-salvare de la înec ale Gărzii de Pompieri Tinca şi Detaşamentului de Pompieri Salonta, echipajul de pompieri paramedici al Gărzii Tinca şi autospeciala SMURD de intervenţie a Este al doilea decesmedicului de urgenţă, potrivit Agerpres.

"În urma căutărilor efectuate cu bărcile, echipamentele şi accesoriile din dotare, specifice unor astfel de misiuni, pompierii au găsit adolescentul şi l-au adus la mal, predându-l echipajului de paramedici, care a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Din nefericire, minorul, în vârstă de 17 ani, nu a mai putut fi salvat", se arată în comunicat.

Avertismentul ISU: Explicaţi-le copiilor pericolul la care se expun

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a menţionat că un alt eveniment tragic produs prin înec la scăldat a avut loc luni, 17 iulie, în Oradea, în zona Barajului Ioşia de pe Crişul Repede, de unde a fost scos fără suflare un bărbat.

"Condiţiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar şi persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi. Astfel de tragedii survin, din nefericire, în fiecare an pe timpul verii, în judeţul nostru! Suntem conştienţi că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot!", a atenţionat, în comunicat, ISU Bihor.

În multe situaţii, continuă sursa, curentul puternic, adâncimea apei şi teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. În acest context, fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranţa copilului.

"Este foarte important să nu-ţi pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul, nu aveţi garanţia că ceva rău nu se poate întâmpla! Explicaţi-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate şi consecinţele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism. Respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului. Supravegheaţi permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia!", recomandă ISU. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Adolescent de 17 ani, mort după ce a intrat să se scalde în apele Crişului Negru şi nu a mai ieşit. Este a doua tragedie din ultimele 6 zile