Antena Meniu Search
x

Adolescentă de 17 ani din Vaslui, la spital după ce a născut acasă în urmă cu o săptămână. Fătul a fost găsit aruncat în toaletă

La doar 17 ani, o adolescentă din Vaslui şi-a aruncat bebeluşul nou-născut în toaletă, după ce a născut acasă.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 14:05

Vezi și

Fata a ajuns după o săptămână la spital, iar oamenii legii au fost anunţati de medici despre posibilul caz de pruncucidere. Sosiţi la casa copilei, poliţiştii l-au găsit pe făt într-un grup sanitar. 

Părinţii fetei, oameni serioşi şi simpli, sunt în stare de șoc, pentru că nu au ştiut că fiica lor este însărcinată. De altfel, aceasta este eleva la un liceu din Negrești și are rezultate foarte bune la învățătură.

Comunitatea locală este și ea surprinsă de cele întâmplate și consideră că trebuie să existe mai multa comunicare între copii și părinți pentru ca astfel de întâmplări sa nu mai apară. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Ce spun poliţiştii

Pe acelaşi subiect

La data 18 septembrie 2023, ora 15.52, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, cu privire la faptul că, la unitatea medicală sus-menționată s-a prezentat o minoră, în vârstă de 17 ani, care prezenta caracteristicile unei nașteri în afara unei unități spitalicești.

În baza sesizării, a fost constituită o echipă operativă formată din polițiști ai Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Criminalistic, care a derulat activități specifice de cercetare în localitatea/comuna Dumești, județul Vaslui.

Urmare a primelor cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că minora ar fi născut un făt, în cursul săptămânii trecute, în interiorul unui grup sanitar al unei gospodării din localitatea sus-menționată. Cadavrul nou-născutului a fost ridicat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

La data de 19 septembrie 2023, avand în vedere faptul că exista suspiciunea săvârșirii unei infracțiuni contra vieții, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea ori vătămarea nou-născutului săvârșită de către mamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Adolescentă de 17 ani din Vaslui, la spital după ce a născut acasă în urmă cu o săptămână. Fătul a fost găsit aruncat în toaletă