Antena Meniu Search
x

Agent de poliție condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Magistrații de la Curtea de Apel Târgu-Mureș au condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, un fost agent de poliție acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.10.2020, 09:49

Agentul de poliție trebuie să facă muncă în folosul comunității
Agentul de poliție a cerut 1.000 de lei de la un șofer - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Agentul de poliție ceruse 1.000 de lei unui șofer.
  • Agentul de poliție trebuie să muncească timp de 90 de zile în folosul comunității.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Agentul activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita - Secția 1 Poliție Rurală când ar fi comis infracțiunea.

Conform reprezentanților Direcției Generale Anticorupție, în iunie 2018, agentul de poliție a tras pe dreapta un șofer pentru un control de rutină.

Agentul de poliție a descoperit că șoferul avea certificatul de înmatriculare suspendat, ITP-ul expirat, nu avea asigurare obligatorie valabilă și nu avea documente justificative pentru cantitatea de lemne transportată.

Agentul de poliție i-ar fi solicitat șoferului 1.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau.

Mai mult, agentul de poliție l-ar fi amenințat pe șofer că, dacă nu încasează banii respectivi, șoferul riscă să ajungă la închisoare, să se aleagă cu o amendă ridicată și să piardă atât mașina, cât și cantitatea de lemn transportată.

Șoferul a depus denunț la Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Harghita, iar lucrătorii de aici au început urmărirea penală care a dus, în cele din urmă, la condamnarea fostului agent de poliție.

Pe lângă condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare, fostul agent de poliție trebuie să lucreze 90 de zile în folosul comunității la Primăria comunei Siculeni sau la Spitalul Județean de Urgență Harghita.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Agent de poliție condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită