Antena Meniu Search
x

Video Agenţii din Poliţia Română s-au trezit cu uniforma "furată" de colegii de la Locală. Apucaseră să o poarte doar în poze de prezentare

Război în poliţie. Agenţii de la Poliția Română s-au trezit că uniformele noi cu care se mândreau doar în poze, pentru că încă nu sunt gata, le-au fost furate de colegii de la Locală. Ministerul de Interne vrea acum să înregistreze uniforma la OSIM şi "să-i dezbrace" pe poliţiştii de la primăria capitalei.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 27.09.2022, 19:33

Vezi și

Până când autoritățile termină licitația pentru noile uniforme ale Poliției Române, agenții pot să vadă cum arată noul echipament la colegii de la locală.

Angajații primăriilor pot comanda ţinutele cu un singur click de pe net

O echipă Observator a filmat pe stradă doi agenţi angajaţi de primăria capitalei care patrulează: unul poartă uniforma veche, unul un echipament nou copiat de la colegii mai mari de la poliţia naţională. Şi nu e un caz izolat. În comuna Ştefaneşti din Argeş aceeaşi situaţie.

Cosmin Andreica, sindicatul Europol: Am văzut o tentativă în ultimii 10 ani de zile de a imita, a copia. Ar fi bine ca ei să rămână la uniformele pe care le au conform legii. Copierea uniformei nu face decât să mențină această confuzie și să inducă și mai mult oamenii în eroare.

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă regulamentul le impune un anume tip de uniformă, angajații primăriilor îşi pot comanda ţinutele cu un singur click de pe net. Între timp, Poliția Română așteaptă finalizarea achiziției.

Bogdan Ghebaur, Poliția Capitalei: La o intervenție unde un polițist ar trebui să alerge e mult mai dificil să faci acest lucru în pantaloni la dungă și în pantofi. În perioada următoare vor fi demarate procedurile pentru a intra în dotarea tuturor polițiștilor.

Noua uniformă a Poliţiei Române, înregistrată la OSIM

Şi cum poliţiştii locali le-au furat faţa, mai marii din Ministerul de Interne au demarat procedurile pentru a înregistra noua uniformă la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Odată înregistrată la OSIM, noua uniformă nu va putea fi folosită sau comercializată de alte persoane sau companii. Certificatul de înregistrare, însă, ar putea să îi ofere Ministerului de Interne câștig de cauză în instanță.

Daniela Dragomir, reprezentant OSIM: Înregistrarea mărcii conferă titularului un drept de folosire exclusivă a mărcii pe teritoriul statului. Precum și dreptul de a interzice terților folosirea mărcii sau imitarea sa frauduloasă, acestea constituind infracțiuni.

Între timp, şefii din Poliția Locală a Municipiului București susţin că nu ştiu nimic despre acest scandal, dar promit să-i sancţioneze pe angajaţi dacă îi prind cu "uniforma furată". 

La nivelul Poliției Locale a Municipiului București nu s-au constatat deficiențe conform fișei de înzestrare corespunzătoare fiecărui polițist local. În situația în care sunt constatate nereguli cu privire la portul uniformei și al însemnelor de către polițiștii locali , se declanșează de îndată cercetarea disciplinară a celor în cauză, urmând a fi dispuse măsurile legale de sancționare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Agenţii din Poliţia Română s-au trezit cu uniforma "furată" de colegii de la Locală. Apucaseră să o poarte doar în poze de prezentare