Antena Meniu Search
x

Video "Aici e loc de joacă? Ăsta nu iartă!" Reacţia mecanicului, după ce o fată a fost călcată de locomotivă, la Bacău. Alţi inconştienţi, filmaţi cum traversează la fel

Poate să spună că s-a născut a doua oară! O fată de 12 ani a fost călcată de o locomotivă în gara din Bacău, dar a supravieţuit miraculos. Medicii din Iaşi au reuşit chiar să îi reconstruiască un picior după o operaţie maraton, iar acum spun că pacienta e în afara oricărui pericol. Urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.01.2022, 19:30

Vezi și

Camerele de supraveghere din gara Bacău au surprins momentele cumplite. În imagini se vede cum copila sare gardul despărţitor al peroanelor fără să se asigure şi ajunge pe linie chiar în calea locomotivei care o loveşte în plin. Fata este împinsă sub roţi, dar supravieţuieşte ca printr-un miracol teribilului accident. 

Starea fetiţei lovite de tren în gara din Bacău

"Era conştientă, cu politraumatism prin accident feroviar, a fost transportată imediat la spitalul judeţean de urgenţă Bacău, acolo a fost stabilizată. Ulterior a fost transferată cu un echipaj medical cu asistent la aeroport şi de acolo cu elicopterul la Iaşi", a declarat Aura Crețu, manager SAJ Bacău. "În acest moment, copilul este detubat, stabil, conștient, cooperant, stabil hemodinamic şi respirator", anunţă Sidonia Susanu, medic chirurg la Spitalul Sf. Maria.

Medicii au reușit să-i reatașeze piciorul retezat

Pe acelaşi subiect

Medicii au reuşit inclusiv să-i salveze fetiţei piciorul drept, după o intervenţie care a durat 9 ore. "Intervenţia chirurgicală de aseară a avut doar scopul de a asigura viabilitatea membrului amputat. Din fericire, leziunile toracice şi abdominale sunt minore, fără să-i pună viaţa în pericol, dar a fost doar o minune ca acest copil să trăiască", mai spune Sidonia Susanu.

Cum s-a petrecut accidentul teribil

Martorii accidentului spun că fetiţa nu era singură ci împreună cu alte prietene. "Fetiţa care a urcat la noi în tren a spus că ar mai fi fost cu alte eleve şi alea au apucat să treacă. Acum, nu ştim mai departe", mărturiseşte un controlor. "Aici e loc de joacă? Aici e loc de joacă? Ăsta nu iartă!", comentează un mecanic de tren. În gară există o pasarelă pietonală şi chiar în dreptul locului accidentului există şi intrarea către pasajul pietonal care duce către peronul principal. Fata a ales însă varianta cea mai periculoasă. A intrat întâi prin trenul care era staţionat la linia a doua şi apoi a escaladat gardul care separa cele două linii.

Oamenii încă sar gardul pentru a ajunge pe peron

La fel ca ea, azi, la 24 de ore de la accident, oamenii încă sar gardul ca să ajungă mai repede de la un peron la altul. "Ei vin dimineaţa, coboară dintr-un tren, sar gardul şi pleacă. Nici nu se uită. Şi o stradă când o traversezi, te asiguri!", povesteşte un angajat. "Am filmat oameni care sar gardul și sar și sar. Nu se duc deloc prin pasaj." Întrebat de ce îşi riscă astfel viaţa, un trecător răspunde că "nu este bine, dar dacă nu fac şi ei curăţenie acolo, să miroasă ok ca să trecem".

Chiar dacă a scăpat cu viață, medicii spun că fetiţa va avea nevoie de cel puţin alte două intervenţii chirurgicale, de consiliere și de o lungă perioadă de recuperare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Aici e loc de joacă? Ăsta nu iartă!" Reacţia mecanicului, după ce o fată a fost călcată de locomotivă, la Bacău. Alţi inconştienţi, filmaţi cum traversează la fel