Antena Meniu Search
x

ALARMĂ la Mănăstirea Sf. Treime din Buşteni! 30 de copii şi 5 adulţi, în stare gravă! Două ambulanţe şi un echipaj SMURD au ajuns la faţa locului

E stare de urgenţă la Mănăstirea Sf. Treime din Buşteni, unde 30 de copii şi 5 adulţi, toate cazate la mănăstire, au solicitat intervenţie medicală.

E stare de urgenţă la Mănăstirea Sf. Treime din Buşteni, unde 30 de copii şi 5 adulţi, toate cazate la mănăstire, au solicitat intervenţie medicală.

Toate persoanele acuză stări de vomă şi scaune diureice, la faţa locului ajungând două amubulane şi un echipaj SMURD. Cel mai probabil, e vorba despre o toxiinfecţie alimentară.

O fetiţă în vârstă de 11 ani va fi transportată la spitalul din Sinaia. Restul persoanelor afectate de toxiinfecţie au refuzat să fie duse la o unitate medicală.

Conform primelor date furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, iniţial s-a anunţat că treizeci şi cinci de persoane, majoritatea copii, cazate la Mănăstirea Sfânta Treime, din staţiunea Buşteni, acuzau stări de vomă şi scaune diareice. La faţa locului, au fost trimise mai multe echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova şi ale SMURD, iar în urma evaluărilor s-a constatat că şapte persoane acuză simptome specifice unei enterocolite.

Pe acelaşi subiect

Directorul medical al SAJ Prahova, medicul Mădălin Ipatie, a declarat pentru News.o că o fetiţă în vârstă de 11 ani a fost preluată şi dusă la camera de primiri urgenţe a Spitalului din Sinaia.

Potrivit sursei citate, în cazul celorlalţi şase pacienţi evaluaţi la faţa locului nu a fost nevoie de investigaţii medicale suplimentare.

Ipatie a precizat că la acest moment nu se pune problema unei toxiinfecţii alimentare.

Autorităţile urmează să stablibească dacă îmbolnăvirea fetiţei este un caz singular sau dacă este vorba despre o situaţie colectivă.

La ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţi ai Poliţiei Prahova, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova au mers la mănăstire pentru a verifica împrejurările în care s-au produs îmbolnăvirile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ALARMĂ la Mănăstirea Sf. Treime din Buşteni! 30 de copii şi 5 adulţi, în stare gravă! Două ambulanţe şi un echipaj SMURD au ajuns la faţa locului