Antena Meniu Search
x

Alertă fără precedent pe Aeroportul Henri Coandă! Unui bărbat suspect de febră tifoidă i s-a făcut rău în avion

O alertă fără precedent a ţinut captivi aproape 200 de oameni, într-un avion, pe aeroportul Otopeni! A fost pericol de febră tifoidă, după ce un pasager român care venea din Africa a început să se simtă rău în zbor. Soţia lui a cerut ajutor la 112 şi ne-a mărturisit în exclusivitate că bărbatul a contractat boala în urmă cu o lună, în Guineea, acolo unde lucrează.

Vezi și

O alertă fără precedent a ţinut captivi aproape 200 de oameni, într-un avion, pe aeroportul Otopeni! A fost pericol de febră tifoidă, după ce un pasager român care venea din Africa a început să se simtă rău în zbor. Soţia lui a cerut ajutor la 112 şi ne-a mărturisit în exclusivitate că bărbatul a contractat boala în urmă cu o lună, în Guineea, acolo unde lucrează. El a ajuns la spital, iar restul pasagerilor şi echipajul aeronavei au fost eliberaţi, după o intervenţie la fel ca în cazul alertelor de Ebola. Mulţi s-au temut să mai meargă acasă, de teamă să nu răspândească boala, şi au dormit la hotel.

Pacientul care a pus autorităţile pe jar lucra de doi ani şi jumătate în Guinea. I-a spus soţiei că e bolnav şi că nu se mai poate ţine pe picioare. Bărbatul de 62 de ani ar fi primit în ţara africană permisiunea să călătorească şi, până să ajungă la Bucureşti, a făcut o escală la Istanbul.

 Piloţii ştiau încă de atunci că au la bord un pacient care are nevoie de îngrijiri medicale. Nu însă şi cauza. La ora 19.48, soţia bărbatului suna la 112 şi cerea o ambulanţă la aeroport. Motivul - bărbatul ei ar suferi de febră tifoidă.

Imediat ce a fost anunţată urgenţa medicală, aeronava a fost trasă pe o platformă secundară a aeroportului Otopeni. A fost izolată, la fel şi cei 194 de pasageri care se aflau în avion.

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat și Sorina Pintea au venit imediat la Aeroportul Henri Coandă

La cinci minute de la aterizare, avionul se îndrepta către zona securizată, iar o echipă medicală era trimisă să controleze pacientul. Alarma a ajuns până la vârf. La aeroport au sosit şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, dar şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

După consultul din avion, pacientul a fost urcat în ambulanţă şi dus la spital. Echipa medicală a decis că ceilalţi pasageri nu au fost puşi în pericol şi li s-a permis să plece. Explicaţiile nu le-au alungat însă temerile.

Boala care i-a alertat pe pasageri se manifestă prin frisoane, febră, dureri de cap şi dureri abdominale. În momentul de apogeu, pacientul poate deveni confuz, apatic şi poate avea episoade de delir. Febra tifoidă e transmisă de virusul Salmonella Typhi.

Pacientul a fost transportat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. Soţia bărbatului spune că suferinţa acestuia a început de câteva luni.

Pacientul va rămâne izolat până când vor sosi rezultatele analizelor trimise la institutul Cantacuzino. Un singur caz de febră tifoidă a fost confirmat, anul acesta, în România. Tot la un pacient venit din străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Alertă fără precedent pe Aeroportul Henri Coandă! Unui bărbat suspect de febră tifoidă i s-a făcut rău în avion