Antena Meniu Search
x

Video Alertă chimică după prăbușirea avionului cu armament, în Grecia. A fost descoperită o substanță misterioasă, încă neidentificată

Tragedie aviatică în Grecia. O aeronavă ucraineană de tip cargo, cu opt persoane la bord, s-a prăbuşit în nordul ţării. Nimeni nu a supravieţuit impactului. Avionul, care transporta peste 11 tone de armament, plecase din Serbia şi se îndrepta spre Iordania. La două ore de la decolare, unul dintre motoare a cedat, iar pilotul nu a mai putut controla aparatul de zbor. Autorităţile din Grecia au intrat în alertă după ce, la locul prăbuşirii, a fost descoperită şi o substanţă albă, încă neidentificată. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 17.07.2022, 21:34

Vezi și

Este momentul care a înspăimântat locuitorii din Antifilippi și Palaiochori, în nordul Greciei. Avionul Antonov 12 este surprins în imagini în timp ce se prăbuşeşte, cuprins de flăcări.

Avionul prăbușit în Grecia era operat de o companie ucraineană şi transporta aproape 12 tone de armament

Potrivit ministrului Apărării de la Belgrad, e vorba despre rachete de semnalizare de mortiere şi mine de antrenament. Avionul plecase la ora locală 20:40 din oraşul sârb Niş şi se îndrepta spre capitala Bangladeshului, cu escale în Amman şi Riad.

După două ore de zbor, deasupra Mării Egee, pilotul a alertat autorităţile despre o problemă la unul dintre motoare şi a cerut autorizație pentru a efectua o aterizare de urgență. Nu a mai reuşit să controleze manşa şi s-a prăbuşit la 40 de kilometri de aeroportul Kavala. 

Pe acelaşi subiect

Martor: Am fost îngroziţi, aveam şi copiii lângă noi, ţipam, strigam. 

Nebojsa Stefanovic, ministrul sârb al Apărării: Din păcate, din informaţiile disponibile, toţi cei opt membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa după ce avionul s-a prăbuşit. 

Zeci de pompieri cu utilaje de stingere au ajuns la locul tragediei, dar nu s-au putut apropia de avionul care continua să fie zguduit de explozii puternice. 

Martor: Am ajuns la locul accidentului, dar pompierii şi poliţiştii nu m-au lăsat să mă apropii, pentru că au avut loc multe explozii şi e periculos. Este ceva nemaivăzut!

Autorităţile au intrat în alertă şi din cauza unei substanţe albe care s-a împrăştiat în zonă

Doi salvatori au ajuns la spital cu probleme respiratorii, care ar fi putut fi cauzate de lichidul neidentificat. 

Primarul orașului Paggaio: A fost transmisă o alertă pentru locuitorii din cele două localităţi, Antifilippi şi Palaiochori. I-am sfătuit pe oameni să ţintă ferestrele închise şi aerul condiţionat oprit. 

La primele ore ale dimineţii, epava a început să fie examinată de Experţi ai Comisiei pentru energie atomică din Grecia cu ajutorul unei drone. 

Marios Apostolidis, comandantul pompierilor: Ne-am apropiat 50 de metri, purtând măşti de protecţie, am văzut o bucată din fuzelaj şi, în rest, bucăţi împrăştiate pe câmp.

Deocamdată, epava nu ar pune în pericol viaţa echipelor de intervenţie sau a locuitorilor din zonă, dar urmează verificări suplimentare. De asemenea, cutia neagră va oferi răspunsuri cu privire la starea avionului dinainte de prăbuşire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alertă chimică după prăbușirea avionului cu armament, în Grecia. A fost descoperită o substanță misterioasă, încă neidentificată