Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă de securitate emisă de Ambasada SUA: posibil atac la instituţii religioase din România, în weekendul 11-13 octombrie. Reacţia SRI

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a emis, vineri, o alertă de securitate privind ameninţări care ar putea viza instituţii religioase, precum moschei, temple sau sinagogi din România, în weekendul 11-13 octombrie.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 22:00

Posibil atac la instituţii religioase din România, în weekendul 11-13 octombrie Posibil atac la instituţii religioase din România, în weekendul 11-13 octombrie - Shutterstock

"Ambasada SUA a fost informată despre ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee în România, în weekendul 11-13 octombrie. Ambasada le cere cetăţenilor SUA să acorde o atenţie sporită în apropierea instituţiilor religioase din România în această perioadă", se arată în alerta postată, vineri, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Reprezentanţii ambasadei le recomandă cetăţenilor precauţie sporită, să ia în considerare evitarea instituţiilor religioase în această perioadă, să nu atragă atenţia asupra lor, să fie atenţi la ceea ce se întâmplă în jur şi să îşi revizuiască planurile personale privind siguranţa.

Mesajul transmis de MAI

Articolul continuă după reclamă

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, de asemenea, o informare de presă prin care asigură cetăţenii că agenţii vor acorda o atenţie deosebită zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros.

"Și în acest sfârșit de săptămână, structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, împreună cu partenerii instituționali, se vor afla în stradă, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros, pentru siguranța tuturor cetățenilor.

Facem apel la persoanele care observă posibile încălcări ale legii să sesizeze structurile abilitate, prin numărul unic de urgență 112 sau, după caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne.

Vă asigurăm că suntem permanent la datorie pentru siguranța dumneavoastră", a fost mesajul MAI.

Reacţia Serviciului Român de Informaţii

Serviciul Român de Informații (SRI) susține nu are date care să ducă la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, după ce Ambasada SUA avertizează asupra unor posibile amenințări la sinagogi, temple și moschei în România.

„În prezent, SRI nu are date și informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă. Dar ținând cont totuși de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente și împreună cu toate celelalte structuri și instituții va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate a românilor”, a spus Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații.

De asemenea, într-o informare de presă de vineri, MAI arată că polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, împreună cu partenerii instituționali, se vor afla în stradă, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros, pentru siguranța tuturor cetățenilor.

„Facem apel la persoanele care observă posibile încălcări ale legii să sesizeze structurile abilitate, prin numărul unic de urgență 112 sau, după caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis ministerul.

Ambasada SUA de la București a emis o alertă privind posibile amenințări care vizează sinagogi, temple sau moschei din România, în perioada 11-13 octombrie. Cetățenii sunt sfătuiți să fie atenți.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Alertă de securitate emisă de Ambasada SUA: posibil atac la instituţii religioase din România, în weekendul 11-13 octombrie. Reacţia SRI