Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tragedie înfiorătoare la Hunedoara! 3 muncitori care lucrau la un pod de cale ferată, ucişi de un deal care s-a surpat peste ei

În zona Peștera Bolii (Bănița) au fost surprinși de un mal de pământ 3 muncitori din cadrul SC CONSERV GRUP ONEȘTI , care executau lucrări la un pod.

de Redactia Observator

la 04.11.2017 , 17:52

În zona Peștera Bolii (Bănița) au fost surprinși de un mal de pământ 3 muncitori din cadrul SC CONSERV GRUP ONEȘTI , care executau lucrări la un pod de cale ferată.

UPDATE 17:00 Echipele de intervenţie au reuşit să găsească şi să scoată de sub rocă şi pământ şi ceilalţi doi muncitori surprinşi de malul de pământ, la cinci ore de la producerea accidentului. 

UPDATE 16:00 Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus instituirea imediată a unei comisii de anchetă în cazul accidentului de muncă în care şi-au pierdut viaţa cei trei muncitori care lucrau la podul feroviar dintre staţiile Petroşani şi Baniţa.

Articolul continuă după reclamă

Cei trei muncitori care lucrau la un pod de cale ferată în zona Peştera Bolii, la intrarea în municipiul Petroşani, au decedat după ce au fost prinşi sub un mal de pământ, a declarat inspectorul şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog. 

"Din păcate, cele trei victime au decedat. Cei trei muncitori executau o lucrare la un pod al CFR, când au fost surprinşi de prăbuşirea unui mal de pământ. În cauză vom deschide o anchetă pentru accident colectiv de muncă", a explicat inspectorul şef al ITM Hunedoara.

Potrivit primelor date ale ITM Hunedoara, muncitorii erau angajaţi ai unei firme din Oneşti, judeţul Bacău, inspectorii de muncă efectuând verificările necesare în asemenea situaţii.

Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat că la faţa locului sunt deplasate utilaje şi echipe de intervenţie pentru degajarea victimelor de sub pământul şi a rocilor care au căzut peste ele. O primă victimă a fost scoasă de sub malul de pământ, iar medicii i-au confirmat, oficial, decesul. 

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, la faţa locului au fost deplasate două autospeciale de stingere cu module de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. 

De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care acţionează cu un container multirisc, prevăzut cu accesorii de  descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile. 

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, lucrările unde s-a produs accidentul se desfăşurau la podul de la km 72+569 D2 pe sectia Petroşani-Băniţa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Tragedie înfiorătoare la Hunedoara! 3 muncitori care lucrau la un pod de cale ferată, ucişi de un deal care s-a surpat peste ei