Antena Meniu Search
x

Alertă MAE pentru românii care merg în Bulgaria. Cod portocaliu de ploi şi pericol de polei

O alertă de călătorie pentru Bulgaria a fost transmisă de MAE, pentru românii aflaţi sau care merg în aceste zile în ţara vecină. Autorităţile bulgare au emis alerte de ploi abundente, existând şi pericolul formării de polei pe şosele de aici.

Alertă MAE pentru românii care merg în Bulgaria - Sputnik via Hepta

O alertă de călătorie pentru Bulgaria a fost transmisă de MAE, pentru românii aflaţi sau care merg în aceste zile în ţara vecină. Autorităţile bulgare au emis alerte de ploi abundente, existând şi pericolul formării de polei pe şosele de aici.

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, miercuri şi joi, întreg teritoriul ţării va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie, pe alocuri cu formare de polei. Au fost emise mai multe coduri portocalii şi galbene carevizează anumite regiuni.

MAE le transmite românilor că în Bulgaria a fost emis cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile: Stara Zagora, Haskovo şi Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care vor atinge valori între 30 şi 50 litri/mp.

Miercuri şi voi, va fi cod galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu formare de polei, în regiunile: Vidin, Montana, Vraţa, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo şi Ruse. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu valori între 20 şi 25 litri/mp. Există pericolul formării de polei.

A fost emis cod galben pentru regiunile: Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Sofia, Sofia-Regiune, Pazardjik, Smolian, Plovdiv, Sliven, Yambol, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna şi Burgas. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu valori cuprinse între 20 şi 30 litri/mp.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Alertă MAE pentru românii care merg în Bulgaria. Cod portocaliu de ploi şi pericol de polei