Antena Meniu Search
x

Alertă de călătorie în Olanda. MAE: Multe zboruri de la Amsterdam pot fi anulate

Alertă de călătorie în Olanda, emisă de MAE. Mai multe zboruri de la Amsterdam pot fi anulate, după ce autorităţile locale au cod galben de vânt puternic.

Alertă de călătorie în Olanda, Amsterdam
Alertă MAE: Multe zboruri de la Amsterdam pot fi anulate - Sputnik via Hepta

Alertă de călătorie în Olanda, emisă de MAE. Mai multe zboruri de la Amsterdam pot fi anulate, după ce autorităţile locale au cod galben de vânt puternic.

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos cu privire la o alertă meteo emisă de Institutul Regal olandez de Meteorologie a unui cod galben de vânt puternic şi furtună pentru ziua de vineri.

Sunt aşteptate rafale de vânt de 80 - 85 km/oră pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia Provinciei Limburg, anunţă MAE. În zona Mării Wadden, rafalele de vânt pot atinge şi 95 km/oră.

În aceste condiţii, compania de zbor KLM a anunţat că va anula aproximativ 100 de zboruri, spre şi dinspre destinaţii europene. De asemenea, Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează că, mai multe zboruri pot fi operate cu întârzieri sau pot fi anulate.

Pentru informaţii actualizate despre zboruri, serviciul aeroportuar Schiphol recomandă călătorilor să verifice site-ul sau aplicaţia www.schiphol.nl/en/ ori să contacteze compania care asigură zborul.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31703541580, +31703228612 şi +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, românii care s-ar putea confrunta cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31651596107.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Alertă de călătorie în Olanda. MAE: Multe zboruri de la Amsterdam pot fi anulate