Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zdrobiţi de durere, părinţii Alexandrei au oferit şansa la viaţă altor tineri

Alexandra Ştefania Burz, o tânără de doar 18 ani, din Dej, se află în moarte cerebrală la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după un grav accident rutier care a avut loc în Dej. Un tânăr de 21 de ani a pierdut controlul maşinii şi a lovit violent un stâlp de beton de pe marginea şoselei.

de Cristian Ionescu

la 17.02.2020 , 21:19

Alexandra Ştefania Burz, o tânără de doar 18 ani, din Dej, se află în moarte cerebrală la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după un grav accident rutier care a avut loc în Dej. Un tânăr de 21 de ani a pierdut controlul maşinii şi a lovit violent un stâlp de beton de pe marginea şoselei.

Alexandra, care era pasageră în maşină, a fost grav rănită în urma accidentului, fiind internată de urgenţă în spital, unde medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să îi salveze viaţa. A fost făcut şi un apel public pentru donare de sânge, la care clujenii au venit imediat să ajute.

Eforturi supraomeneşti pentru a-i salva viaţa Alexandrei

Articolul continuă după reclamă

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o readuce la viaţă pe Alexandra, însă toate eforturile au fost zadarnice.

"Este nevoie urgentă de sânge! Burz Alexandra Ștefania, în vârstă de 18 ani, a suferit un accident grav și prezintă afectare pluriorganică. Momentan este internată la Clinica Chirurgie 1, Secția Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Se poate dona indiferent de grupa sanguină, la Centrul Regional de Transfuzii Cluj-Napoca, str. Nicolae Bălcescu, nr. 18, de luni până vineri, între orele 7.30 – 13.30. Nu uitați să menționați că donați pentru Burz Alexandra Ștefania. Vă mulțumim!", au anunţat prietenii fetei şi familia, după accident. 

Fata se află în moarte cerebrală, în urma accidentului din Dej, provocat de un tânăr de 21 de ani care a pierdut controlul maşinii, probabil din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Zdrobiți de durere, părinții Alexandrei au decis să dea altora șansa la viață, fiind de acord cu donarea organelor fetei. Astfel, în cursul acestei nopţi se va face recoltarea, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie efectuate şi operaţiile de transplant pentru pacienţii primitori.

Alexandra Ştefania Burz s-a născut pe 24 septembrie 2002 şi a învăţat la Colegiul Naţional Andrei Mureşeanu din Dej. Vineri, 14 februarie, fata era pasageră în maşina condusă de un tânăr de 21 de ani, care a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi a lovit frontal un stâlp de beton.

"Un conducător auto în vârstă de 21 de ani, care se deplasa pe strada 1 Mai, dinspre Dej înspre Gherla, într-o curbă periculoasă la dreapta semnalizată corespunzător, din cauza neadaptării vitezei de deplasare, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un stâlp amplasat pe partea opusă", informează şi poliţiştii.

Patru persoane au fost rănite în urma accidentului, Alexandra suferind rănile cele mai grave.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Zdrobiţi de durere, părinţii Alexandrei au oferit şansa la viaţă altor tineri