Antena Meniu Search
x

Alexandru Nicolau este campion mondial la precizia aterizarii

O cutie de suc si o moneda de 50 de bani. Sunt singurele repere pe care parasutistul Alexandru Nicolau le-a avut pentru o aterizare demna de campionatul mondial, al carui campion en-titre si este

Vezi și

Pe un cer senin si cu ceva adieri de vant, Alexandru Nicolau isi incepe saltul de la 3,000 de metri. Are doar cateva minute la dispozitie pentru a-si dirija parasuta cu asemenea precizie incat sa atinga tinta de doar doi centimetri.

"Pentru ca saltul sa poata fi considerat reusit, aterizarea trebuie facuta intr-un perimetru mai mult decat infim: acea moneda de 50 de bani, asezata pe o doza de suc", spune Victor Lefter. Vantul n-a fost, insa, cel mai bun prieten al lui Alexandru. Doar jumatate de metru a lipsit sa-si atinga tinta. Ceea ce nu e deloc o performanta rea, spune Alexandru.

"Conditiile sunt foarte grele si obstacolele astea mari fac dificila aterizarea la punct fix. Nu e chiar ca in competitii", a declarat Alexandru Nicolau. Competitii la care Nicolau e campion mondial la precizia aterizarii, iar departajarea acolo se face la centimetri distanta de tinta. "In concursuri normale aceea e dimensiunea. Chestia e ca competitia se desfasoara pe un aerodrom, unde aerul e curat, e normal. Oricum, sa ajungi asa aproape e o realizare, chiar si pentru mine".

Andi are la activ aproape 3,000 de salturi cu parasuta. Are doar 22 de ani iar in curand va trece la seniori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Alexandru Nicolau este campion mondial la precizia aterizarii