Antena Meniu Search
x

Video Alexia și-a mișcat degetele, după ce medicul numit "îngerul copiilor" a operat-o. Reacția emoționantă a tatălui: "Este un miracol, o minune!"

Minuni în lanţ pentru Alexia, fetiţa care aproape şi-a pierdut braţele în accidentul teribil din Paşcani. După operaţia de reconstrucţie care a durat 20 de ore, copila a reuşit să-şi mişte azi degetele. Îngerii şi oamenii au făcut scut în jurul ei, iar părinţii nu au cuvinte prin care să mulţumească tuturor pentru mobilizare şi rugăciuni. Medicul care a operat-o a mărturisit că adevăratul miracol este că fata a ajuns vie la spital după ce ambele braţe i-au fost smulse în urma impactului. 

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 19:22

Vezi și

Povestea Alexiei este povestea binelui care învinge. Copila cu bucle de aur a ajuns din mijlocul unei tragedii eroina unui basm în care minunile sunt posibile.

Tatăl Alexiei: Eu îi spun ei iubirea mea cea mică. Nu ştiu.

După operaţia maraton de 20 de ore, azi, miracolul merge mai departe.

Cristina Zvanciuc, diriginte: Alexia şi-a mişcat degetele! Este cea mai mare minune!

Pe acelaşi subiect

Mama Alexiei: Şi-a strâns şi pumnul. Totul pare a fi înspre bine. Ceea ce au realizat ei zilele acestea întrece orice imaginaţie. Două membre să fie puse la loc şi funcţionale. Toată viaţa mea le voi fi recunoscătoare.

Medicul care a salvat-o pe Alexia este numit "îngerul copiilor"

Dr. Susanu: Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. Fetiţa are o evoluţie foarte bună, riscul de necroză a celor două membre este aproape depăşit. Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului.

Tatăl Alexiei: Este un miracol, o minune.Toţi sunt eroi, începând cu Eric, apoi toate cadrele medicale. Aş vrea să-i îmbrăţişez pe fiecare în parte.

Şansa Alexiei au fost medicii care au făcut mult mai mult decât le cere protocolul. Regula e clară: în cazul amputaţiilor duble, un singur membru se salvează. Însă, doctorii au decis contrariul. Şi aşa au reuşit să-i refacă Alexiei ambele braţe.

Alina Belu - Manager spitalul de copii: Aceşti copii au avut un înger păzitor, au ajuns repede la noi la spital – ceea ce este un lucru bun. Asta demonstrează că sistemul funcţionează în situaţii de criză

Dr. Susanu: Aseară, vorbind cu Alexia, mi-a promis că la anul pe vremea aceasta va veni să ne colinde la spital.

Accidentul cumplit din Paşcani, o traumă şi pentru familiile victimelor

Părinţii copilei retrăiesc cu groază momentele în care au aflat că fiica lor se luptă pentru viaţă.

Tatăl Alexiei: În ziua precedentă accidentului, discutam cu ei de faptul că vrem să împodobim casa. Alexia spune că vrea într-un anumit fel. Iar apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Mama Alexiei: A fost o noapte groznică. De la Botoşani până la Paşcani nu ştiu cum am condus. Am urlat încontinuu. Copiii au plecat bucuroşi pentru a merge la un eveniment care ar fi trebuit să fie cu bucurie şi au ajuns în mijlocul unei catastrofe.

Coadă la centrul de transfuzii Botoşani pentru a o ajuta pe Alexia

Pentru Alexia s-a format un lanţ al binelui. Colegi de clasă, duhovnici, profesori ori necunoscuţi care i-au aflat tragedia vor să ajute. La centrul de transfuzii din Botoşani a fost mai aglomerat ca oricând.

Elev: Este plin înăuntru, coada este extraordinară.

Elev: Au venit foarte mulţi să ajute. Din clasa noastră am fost 10.

Donator: M-a emoţionat cazul fetiţei. Atâţia copii şi suferinţă.

Dan Sănduleac, preotul paroh din comuna Curtești: O picătură de sânge face diferenţa între viaţă şi moarte. Prin mâna medicilor lucrează Dumnezeu! Unde omul poticneşte, Dumnezeu izbuteşte! Un miracol este!

Colegii de liceu ai Alexiei şi-au strâns toate gândurile de bine într-un carneţel.

Cristina Zvanciuc, diriginte: Încă nu suntem obişnuiţi cu absenţa ei de acolo din bancă. Şi cei din clasă sunt afectaţi! Suferă, sunt deturnaţi sufleteşte!

Cum s-ar fi produs accidentul din Paşcani

Între timp, anchetatorii încearcă să se lămurească cum s-a ajuns la nenorocire. Patronul şoferului are deja o ipoteză.

Ion Aioanei, administrator firma transport persoane: Şoferul este în stare de şoc. Carosabilul era acoperit cu mâzgă, cu pământ. Trecuseră nişte camioane agricole. Şoferul are experienţă, 30 de ani de şoferie.

Şoferul nu avea poliţă RCA, astfel că victimele nu vor primi despăgubiri de la firma de asigurări, ci doar dacă vor da în judecată firma de transport sau şoferul.

În afară de Alexia, alţi doi adolescenţi din autocar au trecut prin operaţii la Spitalul din Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Alexia și-a mișcat degetele, după ce medicul numit "îngerul copiilor" a operat-o. Reacția emoționantă a tatălui: "Este un miracol, o minune!"