Antena Meniu Search
x

Video Tatăl Alexiei și fratele ei, Eric, au putut să o vadă pentru prima dată după accident. "A răbufnit în plâns și m-am luat și eu după el, n-am mai putut"

Miracolele vin unul după altul pentru adolescenţii răniţi în teribilul accident din Paşcani. Alexia a trecut cu bine printr-o nouă operaţie, care a durat 10 ore. Un alt băiat de 16 ani, cu faţa zdrobită, a trecut şi el prin două intervenţii extrem de complicate. Rudele celor doi adolescenţi au vorbit pentru Observator despre tragedia care le-a schimbat viaţa.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 07:48

Vezi și

Alexia a trecut cu bine şi peste a doua operaţie. O intervenţie de 10 ore de reconstrucție a structurilor nervoase. Fratele ei a povestit pentru Observator că fata de 15 ani este fericită că trăieşte şi optimistă

Eric Tudose, fratele Alexiei: Acum am văzut-o pe Alexia. Am îmbrăţişat-o, am fost foarte bucuros. Este foarte bine. Foarte fericită, zâmbeşte, se mişcă mai greu, dar e în regulă. A fost foarte emoţionant. Tatăl meu a răbufnit în plâns, m-am luat şi eu după el, n-am mai putut. Este puţin ameţită, dar fericită.

Eric este eroul Alexiei, sora lui mai mică 

Eric a avut puterea să îi caute braţele după accident, iar gestul lui îi oferă Alexiei şansa la o viaţă normală

Pe acelaşi subiect

Eric Tudose, fratele Alexiei: Vorbeam cu un prieten , iar la un moment dat vedem că şoferul trage foarte agresiv în dreapta de volan. În câteva secunde se întâmplă accidentul. După ţip după Alexia foarte insistent, nu imi răspunde.

Eric Tudose, fratele Alexiei: Am văzut că se mişcă puţin, am ridicat-o rapid, am ţipat că nu mai are un braţ şi i-am văzut braţul la câţiva cm de noi. Am luat braţul, am luat-o şi pe ea şi am ieşit din autobuz. Şi acum mă gândesc cum am reuşit.

Lanţul binelui format în jurul Alexiei l-a copleşit pe adolescent. Sute de oameni au donat sânge.

Eric Tudose, fratele Alexiei: Mulţumesc tuturor pentru susţinere, că m-aţi susţinut emoţional. Eu şi prietenul meu Ştefan vrem să facem o coregrafie cu nişte melodii făcute de ea. Cadou de Crăciun.

Doctorii de la spitalul din Iaşi au făcut minuni şi pentru alţi adolescenţi răniţi grav în accident. Un băiat de 16 ani, cu faţa zdrobită, a trecut deja prin două intervenţii complicate. Va avea nevoie de cel puţin un an să se vindece.

Dr Sidonia Şuşanu: A avut a doua intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a structurilor faciale profunde. El va mai avea nevoie de o intervenţie chirurgicală de mare amploare, pentru a acoperi defectele cutanate foarte importante la nivelul feţei. Vom face un transfer liber de ţesuturi, probabil de la nivelul antebraţului la nivelul feţei.

Adolescentul era de câteva luni membru al Ansamblului "Flori de măr" din Curteşti.. Era la prima deplasare fără părinţi.

Tatăl băiatului: E cu psihicul la pământ. Medicii fac tot posibilul să-l pună pe drumul cel bun. E foarte afectat. S-a văzut cum arăta atunci şi acum îi era frică să nu rămână cu sechele. Suntem la pământ ca părinţi.

Tot la spitalul de copii din Iaşi rămâne în continuare internată şi o altă adolescentă implicată în accidentul de la Paşcani, în vârstă de 16 ani, fata a ajuns acolo cu un traumatism grav în zona capului şi va avea nevoie de mai multe zile de spitalizare, dar şi intervenţii chirurgicale.

Ancheta merge mai departe

Firma de transport a fost amendată cu 2000 de lei pentru că nu avea poliţă RCA. Asigurarea ar fi intrat în vigoare la miezul nopţii, adică la şapte minute după tragicul accident. Patronul fimei are propria variantă

Ion Aioanei, administrator firma de transport: Avea valabil RCA-ul.

Reporter: Şi amenda respectivă?

Ion Aioanei: Nu ştim ce s-a întâmplat. RCA-ul este valabil.

Dorel Duță, președinte UNSICAR: De plata despăgubirilor se va ocupa Biroul Asiguratorilor Auto din România. Cei păgubiţi trebuie să se adreseze cu o cerere. Trebuie să descarce un document, să avizeze BAAR-ul şi ulterior se depun documente în funcţie de prejudiciul pe care l-a suferit fiecare.

Despăgubirile ar putea ajunge la un milioane de euro pentru fiecare adolescent rănit, plus daunele morale. Banii se pot recupera apoi de la cei pe care instanţa îi găseşte vinovaţi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tatăl Alexiei și fratele ei, Eric, au putut să o vadă pentru prima dată după accident. "A răbufnit în plâns și m-am luat și eu după el, n-am mai putut"