Antena Meniu Search
x

Video "Suntem abandonaţi! Motorină nu avem, bani de mâncare nu avem". Neplătiţi de 3 luni, zeci de şoferi români de TIR supravieţuiesc din mila altor colegi camionagii, în Germania

Situaţie revoltătoare pe şoselele din Germania. Zeci de şoferi de TIR români şi-ar putea petrece sărbătorile pe drumuri, după ce firma la care erau angajaţi nu le-a mai plătit salarile de luni bune. Mai mult, din lipsa banilor, oamenii au rămas fără motorină sau apă potabilă, iar mâncarea este aproape pe terminate. Abia după sute de apeluri şi mesaje disperate, patronul firmei a fost găsit. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.12.2023, 12:58

Vezi și

Şofer: De fapt, suntem abandonaţi. 

Asta este realitatea cruntă pe care o trăiesc în ajunul Crăciunului zeci de şoferi de TIR.

Imediat ce şi-au finalizat cursele, oamenii au vrut să se întoarcă acasă pentru a-şi petrece sărbătorile în familie, însă...

Şofer: Am dat telefon la conducere, nu ni se răspunde la telefoane. Motorină nu avem, bani de mâncare nu avem. Fără bani, neplătiţi de trei luni, fără diurnele plătite, suntem pe drum înspre casă.

Pe acelaşi subiect

După zile întregi pe care angajaţii le-au petrecut pe marginea drumurilor, patronul firmei a răspuns într-un final la telefon, însă nu pentru a rezolva problema ci pentru a-i anunţa că şi-a dat demisia.

Şofer: Ne-a dat pe mâna a două persoane pe care noi nu le-am văzut niciodată doar le-am auzit la telefon. Tot persoanlul şi-a dat demisia din cadrul firmei şi manegerul nu a venit la firmă de o lună de zile. Acum nu mai este nimeni responsabil de ce se întâmplă cu noi.

Şoferii supravieţuiesc din mila colegilor

Blocaţi acum pe şosele străine, oamenii supravieţuiesc doar din mila colegilor, şoferi pe TIR şi ei. 

Şofer: Ne-au dat două, trei sticle de apă, pâine ca să putem avea ce mânca. 

Nici în ţară situaţia nu este mai bună. 

Şofer: Mai avem alţi colegi acasă care sunt în aceiaşi situaţie. 

Şoferii au fost nevoiţi să împrumute bani de la rude pentru a putea ajunge acasă de Crăciun. Aceştia urmează să îşi recupereze prejudiciul în instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Suntem abandonaţi! Motorină nu avem, bani de mâncare nu avem". Neplătiţi de 3 luni, zeci de şoferi români de TIR supravieţuiesc din mila altor colegi camionagii, în Germania