Alimentele care îți înnegresc DINȚII!
Dacă îţi doreşti nişte dinţi foarte albi, cu aspect sănătos, este bine să eviţi anumite alimente şi băuturi
Dacă îţi doreşti nişte dinţi foarte albi, cu aspect sănătos, este bine să eviţi anumite alimente şi băuturi
Vinul roşu şi vinul alb
Vinurile roşii şi chiar cele roze conţin taninuri care se depun pe smalţul dinţilor şi închid nuanţa cu mai multe tonuri. Dar vinurile albe sunt mai acide şi asta subţiază structura smalţului, ceea ce uşurează pătarea dinţilor în viitor.
Cafeaua şi ceaiurile
Cafeaua şi ceaiurile închise la culoare (ceai negru, earl grey, rooibos) conţin pigmenţi care aderă la smalţul alb al dinţilor. Dacă tocmai ţi-ai albit dinţii în mod chimic, evită să bei cafea sau ceai negru măcar o vreme, şi adaugă lapte pentru diluarea acidităţii acestora.
Murăturile şi ketchup-ul
Poate că nu au o culoare foarte închisă, dar murăturile şi ketchup-ul, sosul de soia, sau alte sosuri pe bază de legume şi aditivi sunt foarte acide, ceea ce creşte porozitatea dinţilor şi uşurează înnegrirea lor de la alte alimente.
Sucurile carbogazoase
Băuturile de tip cola sau orice alt suc gazos este foarte acid şi chiar dacă băutura în sine nu conţine pigmenţi care să păteze dinţii, ele favorizează înnegrirea dinţilor de la alte alimente.
Sfecla roşie
Aşa cum pătează groaznic hainele, dacă scapi puţină salată de sfeclă roşie pe bluză, tot aşa se pătează şi dinţii de la delicioasa şi sănătoasa legumă. Moderaţia şi spălatul pe dinţi cât mai rapid după consumarea acesteia te feresc de înnegrirea timpurie a dinţilor.
Sursa: Unica
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰