Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Am 62 de ani, dar aşa ceva n-am pomenit". O localitate din Buzău, măturată de furtuna puternică. Acoperişul unei case, aruncat la 30 de metri

Vremea s-a dezlănţuit, azi-noapte, în întreaga ţară. Ploile torenţiale au acoperit şoselele, vijeliile au doborât 15 copaci, iar zece maşini au fost avariate doar în Bucureşti. Toată Valea Prahovei s-a scufundat în ape. Scene apocaliptice au fost şi în judeţul Buzău, unde bucăţile de gheaţă căzute din cer au fost cât pumnul unui om.

de Bogdan Dinu

la 24.08.2022 , 13:53

Reporterul Observator, Bogdan Dinu, a mers în Poşta-Câlnău, o localitate din judeţul Buzău unde s-a simţit cel mai puternic furtuna de aseară.

Un localnic a primit echipa Observator în gospodăria s-a şi a descris scenele apocaliptice petrecute marţi-seara. 

Reporter: Care sunt pagubele? Văd în prmul rnd acoperişul.

Vezi și

Localnic: Deocamdată nu le-am estimat, dar sunt destul de mari.

Pe acelaşi subiect

Pagube uriaşe după o furtună de câteva minute

Reporter: Cum a luat acoperişul?

Localnic: L-a zburat până în stradă, l-a luat pe sus, la o distanţă de vreo 30 de metri. 

Reporter: Nu a rănit pe nimeni

Localnic: Nu a rănit pe nimenă că au fost totţi în casă, la adăpost, că altfel...

Bărbatul a vorbit şi despre cultura de roşii care a fost distrusă de furtună. Acesta spune că este imposibil să mai poată salva ceva .

Vântul a fost atât de puternic încît crengile unui nuc au fost rupte şi doar norocul a făcut să nu cadă direct peste maşina fiului său. "Noroc că nu a căzut peste maşină că s-au oprit în pământ"

În localitate, mai mulţi oameni au avut probleme din cauza furtunii. Crengile copacilor le-au distrus maşina. Unele au tabla îndoită, iar altele au parbrizul spart.

Reporter: Aţi mai văzut aşa ceva?

Localnic: Am 62 de ani, dar aşa ceva n-am pomenit

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » "Am 62 de ani, dar aşa ceva n-am pomenit". O localitate din Buzău, măturată de furtuna puternică. Acoperişul unei case, aruncat la 30 de metri