Antena Meniu Search
x

Video "Am fost forţată să mint ziarele!" Lovitură pentru Elena Lasconi, atacată dur de fiică pentru votul de la referendumul pentru familie. Reacţie la decizia USR

Scandal în USR: Elena Lasconi, cap de listă al partidului la alegerile europarlamentare, iese brusc din competiţie după o declaraţie care pune pe jar conducerea formaţiunii. Primarul din Câmpulung a mărturisit că a votat "DA" la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. Liderii USR spun că un astfel de discurs nu este în spiritul valorilor pe care le promovează partidul. Însă lovitura neaşteptată pentru Elena Lasconi vine chiar din partea fiicei sale, care se declară membru al comunităţii gay. 

de Redactia Observator

la 05.11.2023, 19:19

Vezi și

"Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi, din punctul meu de vedere, consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat", a declarat Elena Lasconi, primar Câmpulung. Întrebată dacă a votat pentru familia tradiţională, aceasta răspunde: "Da!"

Declaraţia Elenei Lasconi depre votul la referendum, cutremur în USR

E declaraţia care a provocat un cutremur în USR. Elena Lasconi, actual primar în Câmpulung şi cea care deschide listele partidului la alegerile europarlamentare, şi-a şocat colegii. Recunoaşte deschis că a votat pentru familia tradiţională la referendum, în contradicţie cu valorile pe care USR le promovează.

Partidul s-a poziţionat în 2018 împotriva revizuirii Constituției României inițiată de Coaliția pentru Familie. Mai mult, USR a încercat inclusiv să treacă prin Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil între persoane de același sex, însă inițiativa a fost respinsă.

Pe acelaşi subiect

"Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex", a precizat Elena Lasconi, primar Câmpulung.

Elena Lasconi, retrasă de USR de la europarlamentare

USR a recaţionat imediat: a decis să o scoată pe Elena Lasconi din lista pentru Bruxelles.

"Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii", spune preşedintele partidului, Cătălin Drulă

Fiica Elenei Lasconi, reacţie dură: "Am fost forţată să mint ziarele!"

Elena Lasconi este aspru sancţionată şi de fiica ei. "Ca membru al acelei comunităţi, sunt absolut dezgustată, dezamăgită şi şocată. Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Sunt şocată să aud că a votat DA pentru modificarea Constituţiei, într-un mod jegos şi discriminatoriu", Oana, fiica Elenei Lasconi.

Tânăra continuă tirul acuzaţiilor. "Am fost forţată să am o identitate publică doar pentru a o sprijini pe ea, aproape toată viaţa! Am fost forţată să vorbesc despre ce relaţie minunată avem, să mint ziarele", a adăugat Oana, fiica Elenei Lasconi.

Reacţia Elenei Lasconi, după scandal

Într-o postare pe Facebook, Elena Lasconi comentează doar decizia partidului şi nu spune nimic despre acuazaţiile fiicei ei. "Prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar", a scris ea pe Facebook.

Elena Lasconi a intrat în politică în 2020, când a candidat şi a câştigat fotoliul de edil al oraşului Câmpulung. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Am fost forţată să mint ziarele!" Lovitură pentru Elena Lasconi, atacată dur de fiică pentru votul de la referendumul pentru familie. Reacţie la decizia USR