Antena Meniu Search
x

Video ”Am găsit-o slăbită și descurajată”. Dezvăluiri despre drama trăită de Sorana în închisoarea din Danemarca, românca acuzată că și-a maltratat bebelușul

Fratele Soranei, românca din Danemarca arestată împreună cu soţul ei sub acuzația că și-ar fi maltratat bebelușul, face dezvăluiri despre starea tinerei mame, după ce i s-a permis să o viziteze la închisoare.

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 17:45

Vezi și

Unchiul bebelușului spune că tânăra mamă este extrem de slăbită și descurajată. În plus, ea se confruntă cu numeroase probleme pentru că nu se poate face înțeleasă de cei din închisoare. ”E foarte greu pentru că ea nu stăpânește bine engleza sau daneza”, a spus el.

Potrivit acestuia, româncei nu i s-ar fi comunicat că are dreptul să contacteze ambasada. A aflat asta abia duminică, atunci când a fost vizitată de un reprezentant al Ambasadei României în Danemarca. 

”A început să muncească acolo ca să își poată cumpăra produsele necesare de igienă, de la magazinul închisorii. Ne-a întrebat de Matias și de soțul ei, dar nu am avut voie să vorbim despre nimic din anchetă. Am avut voie să îi dăm o biblie și să îi putem duce oricând haine de schimb și bagaje”, a mai spus fratele Soranei.

Acum, familia speră ca ambasada să o ajute cu un translator pentru a reuși să comunice mai bine cu anchetatorii.

Pe acelaşi subiect

Coșmarul unei familii de români din Danemarca

Doi români, părinţii unui băieţel de cinci săptămâni, stabiliţi în Danemarca, au fost arestaţi după ce au ajuns la spital cu copilul. Ei au fost anchetaţi pentru violenţă în familie după ce medicii au descoperit că bebeluşul lor are o hemoragie craniană. Familia din România a celor doi susţine că problemele de sănătate ale copilului provin în urma naşterii şi au cerut ajutor autorităţilor de la Bucureşti.

La câteva zile după ce s-a aflat despre coșmarul pe care îl trăiesc cei doi părinți, Ministerul de Externe a făcut demersurile că bebeluşul să primească cetăţenie română. În plus, MAE, prin Ambasada României la Copenhaga, continuă dialogul cu autoritățile daneze, cu părinții minorului și cu avocații desemnați ai acestora și acordă protecția și asistența consulară cetățenilor români conform competențelor, cu respectarea normelor legale.

Ambasada României la Copenhaga a obţinut permisiunea de a o vizita, iniţial, în centrul de detenţie pe mama copilului şi în continuare s-au făcut demersuri pentru obţinerea acordului privind vizitarea tatălui, reţinut într-un alt centru din Danemarca. Autorităţile române sunt în contact direct cu spitalul unde este tratat copilul.

Ministrul Familiei cere aducerea copilului în ţară pentru a fi crescut de bunici

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat că a transmis o scrisoare oficială către Ministerul Afacerilor Sociale şi Persoanelor Vârstnice din Danemarca prin care solicită o soluţie de comun acord pentru aducerea în ţară a copilului familiei Rotundu.

Gabriela Firea afirmă că Direcţia de Protecţie a Copilului Vaslui a făcut o evaluare în cazul bunicilor materni ai bebeluşului internat în Danemarca, stabilind că plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului. Ea arată că bunicii materni au disponibilitate şi posibilităţi materiale pentru a creşte acest copil, iar bunicii paterni sunt de acord cu acest lucru.

"Evaluarea realizată de reprezentanţii DGASPC Vaslui în cadrul familiei bunicilor materni a urmărit să stabilească dacă aceştia se pot ocupa de creşterea şi educarea copilului R.M, în eventualitatea repatrierii acestuia. Concluziile evaluării stabilesc că plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului. Bunicii materni, C.P. şi C.G, prezintă disponibilitate în asigurarea creşterii şi dezvoltării bio-psiho-sociale corespunzătoare a minorului, iar viaţa şi securitatea acestuia vor fi asigurate în cadrul familiei extinse. Nu a fost identificată nicio situaţie de risc care ar putea să influenţeze viaţa sau dezvoltarea copilului în cadrul familiei extinse", a afirmat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ”Am găsit-o slăbită și descurajată”. Dezvăluiri despre drama trăită de Sorana în închisoarea din Danemarca, românca acuzată că și-a maltratat bebelușul